Senatul a RESPINS cererea DNA privindu-l pe Dan Sova. Cum s-a VICTIMIZAT senatorul: „Doi martori au venit la cimitir. Alerg sa-mi demonstrez nevinovatia”

politica

Dan Sova le-a cerut senatorilor, miercuri, sa respinga solicitarea DNA de retinere a sa, pentru ca nu se poate apara decat in libertate. El le-a povestit ca doi martori in dosarul sau si-au facut aparitia la inmormantarea unei matusi, astfel incat a fost nevoit sa se fereasca de ei.

UPDATE: Cererea DNA privind retinerea lui Dan Sova a  nu a intrunit numarul necesar de voturi, astfel incat a fost respinsa. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost „pentru”, „contra” 67 si 5 voturi anulate. In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni „pentru”.

Senatorul PSD a insistat din nou ca este nevinovat. El a afirmat ca au fost audiati in acest dosar 100 de martori, dar niciunul nu l-a incriminat, iar pe unii nici nu i-a cunoscut vreodata. El a mai povestit cum doi martori si-au facut aparitia la „inmormantarea unei persoame foarte dragi mie”, o matusa, iar el nu putut sa participe la ceremonie pentru a nu fi acuzat cumva ca a luat legatura cu ei.

„Acum o saptamana a murit o persoana foarte draga mie, mama surorii vitrege, o doamna care m-a crescut mai multi ani. La inmormantare m-am trezit la cimitir cu doi care fusesera audiati in dosar, am fost pus intr-o situatie dificila, n-am stat la slujba, am stat la distanta foarte mare ce cortegiu, nu m-am apropiat de mormant, am plecat inainte sa se termine tot, m-am ferit de a ma confrunta cu unul dintre cei care ar fi putut dat declaratii in dosar”, a spus Sova.

Sova le-a cerut senatorilor sa nu voteze solicitarea DNA pentru ca „n-am cum sa ma apar fiind in detentie”. „Alerg sa-mi demonstrez nevinovatia”, a subliniat el. El s-a aratat convins ca peste cativa ani, cand se va finaliza procesul, toti vor vedea ca a fost nevinovat.

„Cum s-ar putea un om apara din detentie impotriva unui sistem care are toate mijloacele? Daca discutam despre egalitatea partilor in proces, de a te apara, aceasta nu se poate face decat in libertate. De cand a inceput acest proces, alerg sa imi demonstrez nevinovatia. Va rog, respingand cererea DNA, sa imi dati posibilitatea sa ma apar liber si peste 2-3 ani, cand vom avea solutia definitiva in acest dosar, veti constata ca nu ati gresit”, a promis Sova.

La final, Dan Sova a fost aplaudat.

Senatorul Dan Sova este acuzat de trei infractiuni de complicitate si abuz in serviciu pentru modul in care a derulat ca avocat contractele cu complexele energetice Rovinari si Turceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: