Victor Ciorbea executa ordinul. Avocatul Poporului va contesta la CCR, joi, legea care-i interzice lui Dragnea sa fie premier

politica

Legea care-i interzice lui Liviu Dragnea sa fie premier va fi contestata, joi, la Curtea Constitutionala de catre Avocatul Poporului, au declarat surse din cadru institutiei pentru hotnews.ro.

Avocatul Poporului a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca nu va contesta, pana la formarea noului guvern, articolul de lege care impiedica un condamnat penal sa faca parte din Executiv.

„Avocatul Poporului precizeaza ca decizia privind constitutionalitatea sau neconstitutionalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luata dupa finalizarea procesului politic si institutional de investire a viitorului Guvern”, se arata in comunicatul institutiei din data de 19 decembrie.

Avocatul Poporului, institutie condusa de Victor Ciorbea, a anuntat dupa alegeri ca analizeaza posibilitatea de a ataca la Curtea Constitutionala prevederile acestei legi.

Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii votului la referendumul din 2012.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: