Victor Ponta, cu securea DNA deasupra capului: „Sper ca, in 2015, nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare”

politica

Prezent intr-o emisiune la Antena 3, duminica seara, premierul Victor Ponta si-a manifestat speranta ca nu se va incerca schimbarea sa din functie prin instrumentarea unui dosar la DNA.

„Cred ca daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, dar eu sper ca in 2015 nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred ca acest lucru nu se va intampla”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

El amintit ca vrea ca in statutul PSD sa fie clar stipulat ca o persoana cu atributii de lider national sau local fata de care este ceruta urmarirea penala sau este trimisa in judecata nu mai poate ocupa diferite functii publice.

La sfarsitul lunii februarie, Ponta, a declarat, dupa sedinta CExN de la Sinaia, ca va renunta la sefia partidului daca, in luna martie, Consiliul National nu va adopta modificarile la statut privind sanctiunile impuse membrilor de partid care se afla in diverse stadii in procese penale.

In cadrul emisiunii de la Antena 3, Ponta s-a plans din nou ca familia sa este „linsata mediatic”.

„Normal ca sunt afectat. Eu nu mint poporul. (…) Ma doare cand vine vorba de familia mea. M-a afectat linsajul mediatic la adresa mamei mele. Linsajul mediatic la adresa mamei mele, care, repet, pana la 72 de ani, eu asta cred, nu i-a zis niciun vecin vreodata ‘domne, esti sefa de familie mafiota’. Asta sigur ca ma doare si ma afecteaza foarte tare, dar trebuie sa le ducem pe toate”, a precizat Ponta.

El a refuzat din nou sa comenteze dosarul in care este implicat cumnatul sau, Iulian Hertanu, aflat in acest moment in arest preventiv.

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv pe 18 februarie, el fiind cercetat penal de DNA intr-un dosar legat de fraudarea unui contract finantat din fonduri europene.

Potrivit DNA, Iulian Hertanu, actionar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si pentru evaziune fiscala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: