Victor Ponta, dupa remanierea Guvernului Dancila: „Basescu a fost genial, a reusit sa distruga PSD”

politica

Victor Ponta comenteaza sarcastic ultimele schimbari operate de Liviu Dragnea in partid si in guvern, remarcand ca nu prea mai sunt „pesedisti” in conducerea PSD.

Ponta constata ca majoritatea liderilor cu influenta din PSD, in acest moment, provin din PD sau PRM. „Basescu a fost genial”, scrie Ponta.

„Intrebarile zilei :

1. A mai ramas vreun pesedist in conducerea PSD (ca social democrati nu mai sunt de mult timp) ? Cu Dragnea presedintele Partidului de la PD, cu Darius Valcov consilier ( Premier in fapt) de la PDL, cu Codrin secretarul general de la PRM, cu Gabriel Mutu seful celei mai mari organizatii cea de la Bucuresti de la PDL, Ministrul Transporturilor Olguta de la PRM ….. Basescu a fost genial cand l-a trimis pe Dragnea la PSD – doar asa a reusit sa il distruga (din interior)

2. Poate exista un Guvern format din oameni mai incompetenti si mai putin pregatiti profesional decat Guvernul “Dancila 1”? Da -Guvernul “Dancila” 2 / nou venitii bat toate recordurile – cu un matematician la Cultura, cu Olguta sa faca autostrazi, cu un baiat de la sport care sa gestioneze pensiile si programele sociale, cu Nae Badalau seful economiei Europei in Semestrul 1 din 2019, cu Alex Petrescu si Ilan Laufer care nu au fost buni pentru functia de ministru si dati afara din guvern anul trecut ca sa fie “reevaluati” azi, cu un vicepremier care tocmai nu a luat decat un singur vot in Parlament pentru functia de Presedinte ASF , cu Minstrul Afacerilor Europene gonit din functie cu o luna inainte sa preluam presedintia Consiliului UE ….. e si de plans si de ras!

3. Domnul Gabriel Les a fost secretar de stat la Ministerul Apararii in Guvernul “Ciolos” si a intocmit Hotararea de Guvern pentru achizitia unor corvete de la DAMEN Olanda cu pret dublu – a devenit ministru in Guvernul Grindeanu si schimbat imediat din functie pentru ca nu a facut licitatie pentru acele achizitii / redevine Ministru in conditiile in care saptamana viitoare trebuie sa se anunte castigatorul licitatie pentru achizitia de corvete – la care participant este …… DAMEN Olanda !

Sigur ca aceasta combinatie de incompetenta profesionala, lipsa de coloana vertebrala si afaceri necurate cu bani publici este principala caracteristica a “ Regimului Dragnea – Dancila” / tara este “vanata” si partajata ca pe domeniile de vanatoare ale Teldrum – cam cu aceleasi personaje!”, a scris Ponta pe Facebook.

Comitetul Executiv National al PSD a votat, luni, la Parlament, pentru schimbarea ministrilor de la sase portofolii, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

Astfel, CExN a votat pentru numirea urmatorilor ministri:

– Munca: deputatul Marius Budai in locul Liei Olguta Vasilescu,

– Economie: senatorul Niculae Badalau in locul lui Danut Andrusca,

– Transporturi: deputatul Lia Olguta Vasilescu in locul lui Lucian Sova,

– Aparare: senatorul Gabriel Les, fost ministru al Apararii in Guvernul Grindeanu, in locul demisionarului Mihai Fifor,

– Cultura: senatorul Daniel Breaz in locul lui George Ivascu.

Comitetul Executiv National al PSD a votat, luni, si pentru numirea in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale a lui Harry-Ilan Laufer, fost membru in cabinetul Mihai Tudose. Laufer il va inlocui, astfel, pe actualul titular de la Dezvoltare, Paul Stanescu.

Harry-Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri in Guvernul Mihai Tudose. Anterior, in cabinetul Sorin Grindeanu, Laufer a fost secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Laufer este membru PSD Neamt din 2017.

Potrivit CV-ului, acesta vorbeste nativ trei limbi: romana, engleza si ebraica.

Ilan Laufer a fost „master scuba diver” si a atins „recordul national la inot liber”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: