Victor Ponta, noul inamic public numarul 1 la Antena 3. Acuzatii la adresa fostului premier dupa ce acesta si-a depus demisia in alb din PSD

news

La scurt timp dupa ce Victor Ponta a anuntat ca si-a depus demisia in alb din PSD, Antena 3 a declansat un atac impotriva fostului premier acuzandu-l ca a dat ordin sa fie detasati ofiteri ai SRI in cadrul ANAF.

Atat Radu Tudor cat Dana Grecu, realizatori ai Amtena 3, au tinut sa sublinieze ca Victor Ponta este responsabil de prezenta ofiterilor SRI in cadrul ANAF.

„Ofiterii SRI au fost trimisi la ANAF printr-o decizie a lui Victor Ponta. Au fost invitati in ANAF, aceasta fiind o institutie gvernamentala, printr-o decizie a lui Victor Ponta. Salut decizia directorului SRI de a retrage ofiterii din ANAF”, a declarat Radu Tudor.

Citeste si: Atac fara manusi al Antenei 3 la adresa lui Ponta: „Ar trebui sa intrebam un psiholog. Are barbita de ienicer al lui Erdogan”

Antena 3 duce o campanie dura impotriva SRI pe care il acuza ca se amesteca atat in adoptarea unor decizii politice cat si in actele de justitie.

Mediafax a anuntat miercuri ca sirectorul SRI, Eduard Hellvig, a ordonat inceperea procedurilor de retragere a ultimilor 23 de ofiteri SRI care fusesera detasati la ANAF.

Ofiterii in cauza lucrau in interiorul Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF. Specialistii SRI fusesera detasati la ANAF la cererea acestei institutii, cu aprobarea CSAT. Decizia CSAT pe acest subiect este insa clasificata. Cu toate acestea, nu a existat un protocol intre SRI si ANAF pe tema ofiterilor detasati.

„Specialistii detasati au contribuit la cresterea gradului de expertiza analitica, la consolidarea unor mecanisme si proceduri de lucru unitare si, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate”, subliniaza SRI.

Surse din cadrul acestei institutii au precizat ca n-au avut niciodata mai mult de 30 de analisti financiari detasati la ANAF, respingand categoric ideea ca ar fi fost peste o suta de asemenea ofiteri, dupa cum afirmase, la un moment dat, Victor Ponta, in perioada in care era premier.

„Noi am dorit sa ne retragem specialistii si ne-am adresat in acest sens si premierului, si ministrului de Finante”, spun reprezentantii SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: