Victor Ponta, razboi cu o vedeta de la Antena 3. Sustine ca aceasta face jocurile „Sistemului” si ale DNA: „Naucitor”

news

Victor Ponta vine cu precizari dupa ce DNA a anuntat ca a transeferat la Parchetul Genral o cauza disjunsa din dosarul penal al fostului premier. El ataca presa care a publicat aceste informatii si, surprinzator, pe o cunoscuta realizatoare de la Antena 3, Dana Grecu.

„Sistemul lucreaza deja cu acuzatii si jurnalisti din ce in ce mai ridicoli – dar merge mai departe / si merge imperturbabil. Iar noi ne bucuram ca prostii… La ce ma refer concret – Joi a fost comunicata public decizia DNA de clasare ( Art. 16 lit „a” – fapta nu exista) in faimosul meu dosar de conflict de interese. Solutia este data dupa doi ani de la momentul in care Dl Procuror Uncheselu a pornit un dosar impotriva mea – exact in ziua si la ora la care PNL depunea motiune de cenzura in Parlament.

Nu mai conteaza acum faptul ca avand ca pretext acel dosar Dl Iohannis mi-a cerut demisia / nici ca intre timp CCR a declarat neconstitional articolul pe baza caruia am fost acuzat de Uncheselu/ nici ca de la votul negativ din Parlament au trecut doi ani ( desi solutia se putea da in 3 zile)! Sau ca Sova trebuia declarat oficial „Mama Omida” daca a colaborat ca avocat cu mine in 2007-2008 stiind ca ajung eu Prim Ministru in 2012 si o sa il propun ministru ….

Eu nu am comentat in niciun fel situatia – nu ma mai intereseaza si cred ca deja orice om normal la cap a inteles ce s-a intamplat atunci .

Insa presa a comentat – si atunci dl Uncheselu s-a suparat si a dat „pe surse” ca a disjuns din cauza un nou dosar de evaziune fiscala contra mea. Stirea „pe surse” a fost publicata de cateva siteuri traditional „prietene” si bonus de Doamna Dana Grecu care a avut un moment de extaz jurnalistic cand a titrat ca „Ponta are un nou dosar de coruptie”.

Am asteptat cuminte sa vad despre ce e vorba ( normal ca pe mine nu m-a anuntat nimeni nimic)! Si am citit in „Adevarul” – cvasioficial locul in care se publica „pe surse” ce doresc anumiti procurori. Am aflat ca sunt cercetat pentru ca in 2009 mi-am inchiriat timp de 7 luni apartamentul meu din Sectorul 1 si nu am declarat la Fisc acest lucru.

Wow – deci in 2009 , inchiriat un apartament de 56 metri patrati , timp de 7 luni , un posibil prejudiciu de 160 de euro – „naucitor” cum ar zice Doamna Grecu.

Problema este ca in articol apare si un document oficial – declaratia mea de avere din 2009 unde am scris exact de acel contract si apare si nr. de inregistrare 10090/09.06.2009 la Administratia Fiscala Novaci – judetul Gorj.

Prea bine pregatitul domn Uncheselu a cautat la Administratia Fiscala Sector 1 (unde se afla apartamentul) nestiind ca legea spune ca se inscrie la domiciliul celui care obtine venitul si plateste taxele – in cazul meu judetul Gorj!!! Si pac dosar penal – pentru evaziune de 160 euro ( evident ca eu am platit impozitul din 2009)! Si pac stiri pe presa „prietena” si la Doamna Grecu.

Toti jurnalistii care m-au intrebat au primit acest raspuns, au analizat, au spus ca este o prostie dar ca nu au curaj sa scrie sa nu se puna rau cu Sistemul. Si atunci trebuie sa scriu eu – ca altfel raman „evazionist” fiscal. Dupa ce m-au facut „corupt” pentru ca eram avocat acum 10 ani!!!

Daca ar fi vorba doar de incompetenta ( nu stii ce spune legea) sau de razbunare ( de ce a spus presa ca ai dat clasare dupa 2 ani la un dosar care trebuia sa produca demisia Guvernului) as intelege . Dar e vorba de fapt de un Sistem care stapaneste Romania . Si noi traim aici….”, a scris Ponta pe Facebook.

Purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, Livia Saplacan, a confirmat vineri, pentru Agerpres, ca procurorii au dispus clasarea pentru infractiunea de conflict de interese de care fusese acuzat fostul premier Victor Ponta, iar prin aceeasi ordonanta, in dosar, s-a decis declinarea competentei la Parchetul General pentru cercetari privind suspiciunea savarsirii unor fapte care nu sunt de competenta DNA.

„S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infractiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese retinuta in sarcina lui Victor Ponta in calitatea sa de prim-ministru avand in vedere ca a intervenit o cauza de impiedicare a efectuarii urmariri penale ca urmare a respingerii de catre plenul Camerei Deputatilor a cererii de incuviintare transmisa de procurori. Pe de alta parte, in cauza respectiva, prin aceeasi ordonanta, s-a dispus disjungerea si declinarea competentei de solutionare catre PICCJ pentru suspiciunea savarsirii unor fapte care nu sunt de competenta DNA”, a precizat purtatorul de cuvant al DNA.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: