Victor Ponta sparge PSD in doua. Pro Romania anunta ca este dispusa sa o sustina pe „independenta” Firea la Presedintie

politica

O candidatura independenta la alegerile prezidentiale a actualului primar al Capitalei, Gabriela Firea, ar putea sa fie sustinuta de PRO Romania, a declarat, luni, la RFI, senatorul Adrian Tutuianu, vicepresedinte al partidului.

El a afirmat, de asemenea, ca una dintre variantele partidului pentru prezidentiale ar putea fi si Sorin Cimpeanu.

„Una dintre propunerile noastre este legata de domnul Sorin Cimpeanu, fostul ministru al Educatiei. A si gestionat functia de prim-ministru o perioada scurta de timp si a lasat o impresie buna oamenilor, in general, dar cred ca pot fi luate in discutie si alte variante. Eu n-am nicio rezerva in a va spune ca o candidatura, de exemplu, independenta a doamnei Firea ar putea sa fie sustinuta de PRO Romania”, a spus Tutuianu.

Intrebat daca au avut loc discutii cu Gabriela Firea in acest sens, Adrian Tutuianu a raspuns: „Eu nu am avut o asemenea discutie si nu pot sa fac o asemenea discutie, atata timp cat nu am convenit ca ar putea fi una din solutii, in cadrul conducerii centrale a PRO Romania. Vom discuta saptamana viitoare care sunt posibilele optiuni si vom accelera procesul de desemnare a candidatului PRO Romania pentru alegerile prezidentiale”.

In eventualitatea ca Firea va candida ca independenta, electoratul PSD va fi impartit in doua, intre candidatul oficial al partidului si primarul Capitalei.

Potrivit lui Tutuianu, PRO Romania ar putea sustine candidatura lui Calin Popescu-Tariceanu la Presedintie, cu conditia ca liderul ALDE sa plece de la guvernare si sa nu mai sustina actuala majoritate.

„In urma cu vreo patru-cinci luni de zile si eu si Victor Ponta am spus ca am putea sustine candidatura domnului Tariceanu, cu conditia sa plece de la guvernare si sa nu mai sustina aceasta majoritate”, a afirmat vicepresedintele PRO Romania.

Chestionat daca aceasta conditie este valabila si acum, senatorul a precizat: „In opinia mea, da, este o opinie personala. Nu poate fi unul la Putere, unul in Opozitie si sa ai candidat comun”.

Adrian Tutuianu a mai spus ca PRO Romania isi va desemna candidatul la alegerile prezidentiale in luna septembrie.

„Il vom desemna la inceputul lunii septembrie. Cunoasteti deja ca Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune sustinute de PSD, PRO Romania si ALDE, in ideea de a asigura un echilibru pe scena politica nationala (…). Nu stiu daca aceasta propunere a noastra va avea sustinerea celorlalte doua partide. Dupa cum decurg lucrurile, probabil ca vor fi candidaturi separate”, a aratat Tutuianu la RFI.

Mai mult despre: ,

Comentarii: