Victor Ponta, TAMPONAT dur de DNA: „Creeaza o confuzie grava in opinia publica”

news

DNA il acuza pe premierul Victor Ponta ca a creat „o confuzie grava in opinia publica” declarand la un post de televiziune ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul D.N.A referitoare la confiscarea si recuperarea de produse infractionale.

„Cu referire la declaratiile formulate de domnul Victor Ponta, prim ministru al Romaniei, la data de 3 martie 2015, in cadrul unui interviu la un post de televiziune, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa precizeze urmatoarele:

Premierul Victor Ponta creeaza o confuzie grava in opinia publica prin aceea ca pune la indoiala datele prezentate la bilantul D.N.A, date referitoare la confiscarea si recuperarea de produse infractionale, dispuse de instante, in dosarele penale deferite justitiei.

In incercarea de a justifica gradul scazut de recuperare a prejudiciilor, de catre A.N.A.F. (institutie aflata in subordinea Guvernului, prin Ministerul Finantelor) premierul Victor Ponta afirma ca „e asa, o mica pacaleala” faptul ca A.N.A.F. nu ar recupera decat 10% din prejudiciile constatate in dosarele penale, pretinzand ca, in realitate, nu ar exista hotarari judecatoresti care sa impuna aceasta recuperare, ci doar sechestre ce nu ar putea sa angajeze ANAF in recuperarea prejudiciilor.

Or, in Raportul anual de activitate al D.N.A, la a carui prezentare a participat personal si primul ministru Victor Ponta, la data de 24 februarie 2015, se mentioneaza urmatoarele:

‘Hotararile judecatoresti ramase definitive in cauzele DNA in anul 2014 au inclus confiscarea si recuperarea de produse infractionale in suma de peste 310.000.000 euro, de 3 ori mai mult decat in anul 2013. Daca aceasta suma ar fi efectiv executata, ar putea fi asigurat fondul de salarii pe care statul il plateste medicilor din Romania intr-un an. Este important ca organele fiscale sa execute efectiv aceste hotarari.’

Aceste hotarari judecatoresti sunt executorii, iar institutia abilitata sa le puna in aplicare, in sensul recuperarii efective prejudiciilor este A.N.A.F. (Agentia Nationala de Administrare Fiscala).

Este adevarat ca, in acelasi Raport se precizeaza, intr-un paragraf distinct, si ca ‘in 2014 valorile indisponibilizate de DNA au fost de peste 303 milioane euro, ceea ce reprezinta de peste 13 ori bugetul nostru pentru un an’. Aceasta suma se refera la sechestrele aplicate la dosarele trimise in judecata si reprezinta o valoare independenta de cea aferenta produselor infractionale, constata prin decizii judecatoresti ramase definitive, imprejurare pe care orice fost procuror o cunoaste”, se afirma intr-un comunicat de presa al DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: