Victor Ponta toarna gaz peste peste focul din PSD. Informatii de culise privind razboiul impotriva lui Dragnea

politica

Deputatul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca vor fi mai multi lideri ai PSD care vor semna scrisoarea prin care se cere demisia presedintelui PSD, sustinand ca se poate ajunge la o ruptura in partid daca Liviu Dragnea nu face un pas inapoi.

„Timp de un an si jumatate nu au prea fost deloc oameni care sa aiba curaj sa-si asume o critica. Eu mi-am asumat aceasta critica si am spus ce merge prost. Am vazut ca in scrisoare sunt trecute foarte multe lucruri pe care le afirm eu de peste un an si jumatate. Cand au aparut lideri au fost singulari – doamna Andronescu, doamna Firea, faptul ca acum sunt trei lideri importanti, probabil ca sunt si altii, eu am vorbit cu multi altii care au spus ca au semnat si vor semna, e o realitate. Ma astept ca despre cei care au semnat sa spuna Dragnea ca si ei sunt cu statul paralel, ca si ei sunt tradatori. Nu mai merge, nu mai crede nimeni, iar domnul Dragnea, daca a mai ramas cu un miligram de ratiune, ar trebui sa elibereze Parlamentul, Guvernul, PSD si ar trebui sa se concentreze pe data de 8 octombrie cand inca da o batalie importanta”, a declarat Ponta.

El a adaugat ca Liviu Dragnea mai controleaza, „cu functii si avantaje”, oameni din Comitetul Executiv National al partidului.

„In CExN, Dragnea controleaza inca niste oameni, dar nu controleaza din convingere, controleaza prin niste functii si cu diverse avantaje pe care le imparte de la Guvern si de la Parlament. Problema este ca toti acestia care mai stau cu Dragnea pentru functii si avantaje trebuie sa se gandeasca la ce scrie in aceasta scrisoare”, a sustinut Ponta.

In opinia sa, Dragnea nu va face un pas in spate.

„Nu, pentru ca Liviu Dragnea nu e Victor Ponta. Eu am avut curaj sa-si asum responsabilitatea, am condus partidul la victorii, m-am dat deoparte, iti trebuie un anumit caracter sa te dai deoparte cand stii ca tu ca persoana faci rau partidului. (…) Dragnea nu are acest curaj si aceasta responsabilitate”, a mai spus fostul premier.

Intrebat daca se poate ajunge la o ruptura in PSD dupa sedinta de vineri a Comitetului Executiv National al partidului, Ponta a raspuns: „Daca nu pleaca Dragnea, da si ii astept in Pro Romania”.

Comentarii: