Victor Rebengiuc, ingrozit de politicienii de varf ai Romaniei: „Cand ii vad la televizor, ma sperii. O sa mor tot in comunism!”

actualitate

Actorul Victor Rebengiuc continua sa ramana implicat in actualitatea politica. Intr-un recent discurs sustinut cu ocazia Intalnirulor Yorick, Rebenciuc a facut cateva remarci privind nivelul politicienilor de varf ai Romaniei.

„Artistul trebuie sa se implice, e tara in care traieste… Acum eu sunt prea batran sa ma implic mai mult. Mai spun asa, din cand in cand cate ceva, dar sunt batran, nu pot sa ma lupt mai mult, obosesc mai repede. Imi pare foarte rau ca lucrurile se intampla asa, nu ma asteptam sa vina asemenea vremuri. Nu pot sa-i vad. Cand ii vad la televizor, ma sperii. Ma intreb ce cauta acolo. E ceva ingrozitor ce se intampla. La ce nivel de cultura, de ideologie. Nici nu mai stiu ce sa spun despre asta, atat de suparat sunt. O sa mor tot in comunism! Credeam ca nu”, a declarat Rebengiuc, pe 6 octombrie, in fata unei sali arhipline la Libraria Humanitas, potrivit Metropolis.

Rebenciuc a avut o pozitie critica si fata de exacerbarea „romanismului”.

„Ce inseamna a fi roman? Romani suntem cand ne vedem de treaba si facem o treaba buna, iar tara prospera si totul merge bine. De ce sa fiu mandru ca sunt roman? M-am nascut in Romania, sunt roman, dar asta nu e un prilej de mandrie pentru mine, ci de ingrijorare. Ce se intampla cu Romania si cu noi, cei care suntem in ea? Cum votam? Pana acum, n-a castigat niciunul dintre cei pe care i-am votat. Votez mereu altii, ce sa fac?”, a mai spus actorul.

Rebengiuc a fost un sustinator ferm al protestelor din Piata Victoriei de la inceputul acestui an.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: