Victoria borfasilor. Sorina Pintea va fi eliberata din arest

news

Judecatorii de la Curtea de Apel au decis ca Sorina Pintea sa fie eliberata din arest. Ea a fost plasata insa sub control judiciar.

Decizia ar fi fost motivata de starea de sanatate a Sorinei Pintea iar nu de absenta probelor.

Alexandru Petrescu, fost ministru PSD, a declarat la Digi24, imediat dupa decizia judecatorilor, ca “este cert ca Sorina Pintea este nevinovata”.

Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, a fost adusa vineri dimineata cu o duba a Politiei la Curtea de Apel Bucuresti, fara catuse la maini, fiind introdusa apoi in sala de judecata.

Sorina Pintea a fost reprezentata in instanta de doi avocati, printre care si Viorel Mocanu, fost agent guvernamental al Romaniei la CEDO, care a pledat in favoarea fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Pintea a contestat decizia din 28 februarie luata de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost arestata preventiv pentru 30 de zile.

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare, judetul Maramures, este acuzata de DNA de savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

„In perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro si 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect ‘proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente’, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca (n.r. – Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare) cu societatea comerciala. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite”, se arata in ordonanta procurorilor.

Conform sursei citate, „in data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

Mai mult despre:

Comentarii: