Victoria lui Iohannis. Tariceanu confirma printre dinti: Melescanu va fi dat afara din guvern

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat ca Biroul Politic Central al ALDE va discuta, luni, propunerea de inlocuire din functie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, din cauza perceptiei publice care s-a creat cu privire la activitatea acestuia.

„Am discutat cu mai multi colegi din conducere intr-o maniera informala si maine vom avea o reuniune a Biroului Politic, in care vom propune inlocuirea din functie a ministrului de Externe. Cred ca perceptia publica care s-a creat despre ministrul de Externe ii afecteaza atat propria capacitate de lucru”, a declarat Tariceanu duminica, la Antena 3, citat de Agerpres.

Presedintele ALDE a adaugat ca a discutat cu Teodor Melescanu, pe care il apreciaza, despre posibilitatea inlocuirii lui.

„Il apreciez personal pe Teodor Melescanu, cu care am lucrat foarte multi ani impreuna (…), insa amandoi stim cat e de greu sa te lupti cu perceptia publica, sa lupti impotriva perceptiei publice. Am avut si cu domnia sa o discutie pe acest subiect. (…) Avem cateva propuneri da candidati si (…) Biroul Politic Central va alege unul din acesti candidati, colegii mei vor anunta decizia dupa sedinta”, a mai spus Tariceanu.

El a precizat ca nu va fi prezent la sedinta, deoarece este in concediu.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de MAE, Teodor Melescanu va participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe si va avea loc un dejun de lucru la care invitat special este ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Nicolae Popescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: