Victoria lui Mustafa. Ciolacu anunta ca deputatii-saorma nu vor mai intra pe listele parlamentare

politica

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seara, ca ceea ce au facut deputatii Adrian Solomon si Irinel Stativa intr-un fast-food din Bucuresti este „nescuzabil” si a avut o discutie cu ei. Ciolacu a precizat ca a cerut scuze in numele sau si al celor doi deputati reprezentantilor saormeriei. Intrebat daca cei doi deputati vor mai candida din partea PSD, Ciolacu a afirmat: „Presupun ca vor avea mai mult timp liber”.

„Este nescuzabil, am avut o discutie cu colegii mei. Daca ma intrebati de o sanctiune in ceea ce ii priveste pe cei doi, cred ca e responsabilitatea organizatiilor din care fac parte”, a afirmat, miercuri seara, la Digi 24, Marcel Ciolacu, despre deputatii Adrian Solomon si Irinel Stativa.

Acesta a precizat ca a sunat si a cerut scuze reprezentantilor unitatii alimentare. „Am o opinie personala, azi i-am si sunat si mi-am cerut scuze in numele meu si al colegilor mei, mi se pare un lucru de bun simt. Nu e foarte rusinos, ca o persoana publica, atunci cand greseste sa iasa si sa isi ceara scuze paentru acel moment”, a mai declarat Ciolacu, citat de news.ro.

Intrebat daca cei doi si-au cerut scuze, Ciolacu a afirmat: „Nu, nu si-au cerut. Nu si-a cerut nici domnul Orban. Presupun ca dupa ce vor termina acest mandat vor avea mai mult timp de reflectie”. De asemenea, intrebat daca cei doi nu vor mai candida din partea PSD, Ciolacu a raspuns: „Presupun ca vor avea mai mult timp liber”.

In context el a adus in discutie, de mai multe ori, episodul de la guvern cu premierul si mai multi ministri au fost fotografiati in birou fumand si fara masca. ”Nu am vazut pe prim-ministrul Romaniei sa iasa si sa isi ceara scuze pentru acel incident”, a subliniat el. Informatia este insa o minciuna, Ludovic Orban si-a cerut scuze. „Am incalcat regulile, suntem oameni, mai gresim. Fumez de 40 de ani, mi-am si cerut scuze”, a spus Orban despre acel episod.

Doi deputati PSD, Adrian Solomon si Irinel Stativa, au fost amendati dupa un conflict cu politistii chemati de personalul unui fast-food pentru ca ce cei doi parlamentari au refuzat sa poarte masca de protectie.

Presedintele CNCD Asztalos Csaba a declarat, pentru News.ro, ca a existat o autosesizare, in sedinta de miercuri a Colegiului, privind discutia pe care a avut-o deputatul PSD Adrian Solomon cu casierul de la fast-food.

Autosesizarea vine in contextul in care Digi 24 a prezentat inregistrarea video de la fast-food, in care Adrian Solomon se cearta cu casierul. Alaturi de Solomon mai era deputatul PSD Ion Stativa.

„Bai Mustafa esti in Romania aicea. Alo, Mustafa! Arata-mi ca ai voie sa muncesti aici! Bai, panarama!”, i-a spus Adrian Solomon casierului in cauza. Ion Stativa a incercat sa il calmeze pe Adrian Solomon si i-a spus: „Adi, Adi”.

Apoi Solomon se adreseaza politistului care intervine la fata locului si care il roaga sa poarte masca de protectie: „Nu te intereseaza daca asta are dreptul la munca in Romania, dar eu sa port masca, da? Nu te intereseaza daca are dreptul sa munceasca in Romania, dar eu cand comand o saorma in Romania, imi iei buletinul, nu ti-e rusine? Arata-mi cartea verde a lu asta. Daca el ma ia pe mine cu masca, tu il iei pe el cu cartea verde?”, potrivit inregistrarii prezentate de Digi 24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: