Victoria zdrobitoare a talibanilor. Ei anunta deja ca instaureaza Emiratul Islamic al Afganistanului

externe

Talibanii ar urma sa anunte ca au preluat controlul intregii tari si ca aceasta a devenit Emiratul Islamic al Afganistanului, a afirmat un oficial al insurgentilor pentru Press Association, potrivit The Guardian, citat de news.ro.

Declaratia ar urma sa fie facuta de la palatul prezidential din Kabul, de unde presedintele Ashraf Ghani a plecat in urma cu cateva ore, el parasind tara.

Statele Unite continua eforturile de evacuare a diplomatilor si angajatilor de la ambasada din Kabul, precum si a colaboratorilor si a altor persoane din Afganistan.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anuntat pe Twitter ca Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord ajuta pentru mentinerea aeroportului din Kabul deschis. “Am discutat cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson si cu ministrii de Externe ai aliatilor nostri Canada, Danemarca si Olanda cu privire la situatia din Afganistan. NATO ajuta pentru mentioneera aeroportului din Kabul deschis pentru facilitarea si coordonarea evacuarilor”, a notat Stoltenberg.

Un oficial NATO a declarat, potrivit Reuters, ca toate zborurile comerciale de pe aeroportul din Kabul au fost suspendate si ca in acest moment pot opera doar avioanele militare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: