Victorie a lui Barna, programul lui Ciolos a fost respins de conducerea USR. Ciolos anunta azi daca demisioneaza

politica

Programul politic propus de presedintele USR, Dacian Ciolos, membrilor conducerii partidului, a fost respins la vot, cu 14 voturi ”impotriva” si 11 ”pentru”. Ciolos le-a transmis colegilor ca isi va anunta decizia, in urma acestui vot, in scurt timp.

Dacian Ciolos le-a transmis colegilor ca va anunta ce decizie ia in legatura cu demisia din functia de presedinte in aceasta seara. Ciolos va sustine o conferinta de presa de la ora 18.00.

Presedintele USR nu a vrut sa renunte la punctele din programul propus saptamana trecuta si care au generat tensiuni majore in partid, printre care infiintarea unei comisii de experti si demiterea secretrarului general al formatiunii, au declarat pentru News.ro surse participante la sedinta Biroului National (BN). Este vorba de comisia de experti care sa propuna ministrii, demiterea secretarului general al USR, Geroge Marussi si impunerea unei alte persoane, interzicerea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie.

O sedinta a Biroului National (BN) al USR a fost convocata pentru luni dimineata, dupa ce Dacian Ciolos a cerut saptamana trecuta un vot pentru un nou program politic, amenintand ca, in caz contrar, va demisiona de la sefia partidului.

Potrivit unei inregistrari obtinute de News.ro, Ciolos a afirmat de mai multe ori, in sedinta de joi, in care si-a prezentat programul politic, ca, in cazul in care programul nu e aprobat, isi depune mandatul, invocand inclusiv cuvantul ”demisie”. Ciolos a declarat vineri ca nu pleaca din partid, calificand drept ”complet false” informatiile pe aceasta tema, precum si pe cele potrivit carora ar fi facut referire la posibilitatea unei separari a grupurilor parlamentare USR, invocand revenirea la PLUS.

Mai mult despre: ,

Comentarii: