Victorie a Ucrainei, inca un oras a fost recucerit in sud. Soldatii au inaltat din nou drapelul Ucrainei pe acoperisul spitalului – Video

externe

Fortele ucrainene au recucerit duminica orasul Visokopilia din regiunea Herson, in contextul contraofensivei lansate de Kiev.

Soldatii ucraineni au reinaltat din nou drapelul Ucrainei pe acoperisul spitalului din aceasta localitate.

 

In urma cu doar cateva zile, Ucraina a bombardat depozite ale fortelor Rusiei din aceasta localitate.

Armata ucraineana desfasoara o ampla ofensiva in sudul Ucrainei, in regiunea Herson, ceea ce a luat prin surprindere trupele ruse si exercita presiune asupra lor, a anuntat Ministerul Apararii britanic sambata, pe Twitter.

„Un element al acestei ofensive il constituie avansarea continua pe un front larg la vest de raul Nipru, concentrata pe trei axe in interiorul regiunii Herson ocupata de rusi”, a raportat ministerul.

Chiar daca aceste operatiuni ar putea sa nu aiba in vedere un obiectiv imediat, ele au surprins Rusia si au exploatat logistica, administratia si conducerea slaba din regiune, potrivit unor analisti.

„In timp ce luptele continua si in zonele Donbas si Harkov, o decizie-cheie a comandantilor rusi din urmatoarele zile va fi unde anume sa angajeze orice forta operationala de rezerva pe care o pot genera”, a subliniat Ministerul Apararii al Regatului Unit.

Ministerul britanic publica informatii furnizate de serviciile sale secrete de la inceputul invaziei ruse. Moscova a acuzat de mai multe ori Londra ca duce o campanie de dezinformare.

Fortele ruse au invadat Ucraina in februarie, pentru a prelua controlul asupra regiunilor Lugansk si Donetk din estul acestei tari, cunoscute sub denumirea generica de Donbas.

Trupele Moscovei si-au impus controlul in Lugansk, insa lupte sangeroase continua in zonele ramase in Donetk sub controlul Kievului. Rusia a ocupat si parti din sudul Ucrainei.

Intre timp, atentia lumii intregi este concentrata de asemenea pe centrala nucleara ucraineana Zaporojie, cea mai mare din Europa si care este ocupata de rusi inca din martie.

Centrala se afla in apropierea liniilor frontului si a fost tinta a numeroase atacuri in ultimele saptamani, sporind temerile cu privire la un dezastru nuclear, Rusia si Ucraina acuzadu-se reciproc de bombardarea centralei.

Mai mult despre:

Comentarii: