„Victorie!”. Ana Birchall anunta ca a reusit ca legea privind confiscarea averilor ilicite sa fie adoptata chiar si de majoritatea toxica din Comisia Juridica

politica

Deputatul independent Ana Birchall a anuntat, marti, ca in Comisia Juridica a fost adoptat in unanimitate proiectul de lege sustinut de ea privind confiscarea extinsa a averilor ilicite.

UPDATE: „Am luptat 3 ani”. Ana Birchall anunta o mare victorie: „Parlamentul a votat, averile ilicite vor fi confiscate”

„VICTORIE si in Comisia Juridica pentru proiectul de lege privind confiscarea extinsa! S-a dat vot favorabil si raport de adoptare… in unanimitate! Merge in plen la vot! Inca un pas si reusim! Multumesc si felicitari membrilor comisiei juridice in special domnului deputat Gabriel Andronache (PNL) care a lupta foarte mult in comisie ca sa putem avea acest raport favorabil! Este corect si fair sa apreciez si contributia lui Alfred Simonis si Florin Roman care au sustinut introducerea pe ordinea de zi si adoptarea acestui proiect de lege atat de asteptat de romanii cinstiti! Ramanem vigilenti pana la votul final!”, a anuntat Birchall.

Sedinta de plen este insa condusa de Florin Iordache.

„Ghici cine conduce sedinta de plen a Camerei Deputatilor de astazi cand vom discuta proiectul de lege privind confiscarea extinsa??? Ati ghicit: Iordache! Ce o fi in sufletul omului cand vede ca nu mai poate bloca acest proiect de lege??!”, a mai scris Birchall.

Ce prevede proiectul de lege:

(1) Sunt supuse confiscarii si alte bunuri decat cele prevazute la art. 112, cand fata de o persoana se dispune condamnarea pentru o fapta susceptibila sa ii procure un folos material si pentru care pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de 4 ani sau mai mare, instanta isi formeaza convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale. Convingerea instantei se poate baza inclusiv pe disproportia,dintre veniturile licite si averea persoanei.

(2) Confiscarea extinsa se dispune asupra bunurilor dobandite de persoana condamnata intr-o perioada de 5 ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei. Confiscarea extinsa poate fi dispusa si asupra bunurilor transferate catre terti, daca acestia stiau sau ar fi trebuit sa stie ca scopul transferului a fost evitarea confiscarii

Proiectul de lege, initiat in 2017, a fost adoptat deja de Senat, iar Camera Deputatilor este forul decizional in acest caz.

Modificarea legislativa reprezinta transpunerea in legislatia interna a unor prevederi din Directiva 2014/42/UE privind inghetarea si confiscarea instrumentelor si produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: