Victorie majora, USR reuseste sa-l dea afara pe Tariceanu din ALDE Europa: „Partidul lui Tariceanu este o pubela de corupti”

politica

Vicepresedintele USR Cristian Ghinea a declarat joi, la Bistrita, in cadrul unei conferinte de presa, ca luna viitoare, in cadrul congresului ALDE Europa, se va pune in discutie o rezolutie de excludere a partidului lui Calin Popescu-Tariceanu din formatiunea europeana, admitand ca aceasta este si conditia impusa de USR pentru a se alatura liberal-democratilor europeni.

„Partidul lui Tariceanu este o pubela de corupti si nu merita sa fie in ALDE – este mesajul pe care l-am transmis partenerilor nostri liberali europeni la toate intalnirile si, ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie, luna viitoare, va fi pusa pe masa o motiune pentru excluderea partidului domnului Tariceanu din formatiunea europeana. Este conditia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE”, a spus Ghinea, citat de Agerpres.

Potrivit vicepresedintelui USR, rezolutia, la discutarea careia vor fi prezenti si reprezentanti ai Uniunii, a fost initiata de partidul Ciudadanos din Spania, adaugand ca USR se considera „partenerul natural” al ALDE Europa in Romania.

„Rezolutia despre care am spus este propusa de partidul Ciudadanos din Spania, un partid foarte similar USR, care a inceput de la zero si a ajuns acum al doilea partid din Spania, este o forta in ALDE Europa si ei au propus aceasta rezolutie – putem sa speculam sa spunem ca urmare a intalnirilor pe care le-am avut noi, USR, cu ei. (…) Mesajul nostru este foarte simplu: oameni buni, liberali europeni, noi suntem partenerul vostru natural in Romania, pentru ca noi chiar credem in aceleasi lucruri in care credeti si voi (…).

Tariceanu este un accident istoric, el pur si simplu a nimerit acolo pentru ca, atunci cand PNL a dezertat din ALDE si s-a mutat la PPE, liberalii europeni aveau si ei nevoie de cineva cu care sa vorbeasca in Romania. Asta se numeste accident istoric”, a declarat Ghinea.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare de anul viitor, Cristian Ghinea spune ca USR are sanse sa obtina intre trei si cinci eurodeputati.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: