„Victorie mare impotriva infractorilor”. Decizia Curtii Supreme in cazul Cameliei Bogdan, judecatoarea care l-a condamnat pe Voiculescu

news

ICCJ a decis sa admita contestatia de excludere din magistratura inaintata de judecatoarea Camelia Bogdan. Decizia este definitiva.

„O victorie mare impotriva infractorilor. Judecatoarea Camelia Bogdan ramane in magistratura, Curtea Suprema i-a admis contestatia. A fost mutata disciplinar pe o perioada de 6 luni la Curtea de Apel Targu Mures. Decizia este definitiva”, anunta jurnalistul Ionel Stoica.

„Cei doi judecatori care s-au opus propunerii sanctionare de orice fel sunt Rodica Susana si Cristian Daniel Oana. Bravo lor, rusine Lucian Netejoru de la Inspectia Judiciara”, a comentat si jurnalistul Virgil Burla.

In februarie 2016, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu in dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat in cauza, au sustinut ca judecatoarea Camelia Bogdan este incompatibila deoarece a participat si predat la un seminar organizat de o asociatie care era finantata de Ministerul Agriculturii, parte vatamata in dosarul ICA.

In 16 aprilie 2016, inspectorii care au analizat cazul Cameliei Bogdan au decis sa respinga sesizarea si au aratat ca nu exista nicio abatere disciplinara din partea judecatoarei. Decizia a fost insa infirmata de Lucian Netejoru, inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, care a decis sa transmita sesizarea la Sectia pentru judecatori a CSM. In argumentatia sa, Netejoru arata ca judecatoarea Camelia Bogdan ar fi incalcat articolul 99 din legea magistratilor, articol potrivit caruia constituie abatere disciplinara incalcarea prevederilor legale referitoare la declaratiile de avere, declaratiile de interese, incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii.

In februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan pentru incalcarea articolul 99 litera b) din Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, respectiv pentru „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

Decizia a fost atacata cu recurs de Camelia Bogdan, la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Judecatoarea a sustinut la instanta suprema ca Inspectia Judiciara, respectiv seful acestei institutii, Lucian Netejoru, este in slujba lui Dan Voiculescu si lucreaza pentru interesele acestuia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: