VICTORIE, Piedone a fost scos din cursa pentru Primarie. Cine a reusit sa-l puna la punct

politica

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis definitiv, marti, ca fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone nu mai poate candida pentru un nou mandat, anunta Agerpres.

Tribunalul a admis o contestatie depusa de avocatul Gheorghe Piperea, in dosarul in care mai multi supravietuitori de la Colectiv au contestat candidatura lui Piedone. Contestatia a fost formulata de Piperea si  se refera dosarul de candidatura al lui Piedone. Piperea a sustinut ca lista depusa de Piedone nu indeplineste conditiile legale, adaugand ca, „avand in vedere oprobriul public” declansat impotriva fostului primar, este imposibil ca acesta sa fi reusit strangerea semnaturilor necesare, care sa respecte conditiile prevazute de art. 51 din Legea nr. 115/2015, neexistand nicio proba vizuala privind o eventuala campanie de strangere publica de semnaturi pentru sustinerea acestei candidaturi.

„Ar fi o adevarata ipocrizie sa nu verifici daca aceste semnaturi sunt reale si valabile. Semnaturile pe care Piedone le-a depus la dosarul de candidat de la Biroul Electoral Central. Acesta a fost principalul motiv pe care l-am sustinut. In nume propriu am facut acest demers si in calitate de cetatean al Sectorului 4. Locuiesc in apropiere de Clubul Colectiv. Trebuia sa stea la locul lui. Trebuia uitat din punct de vedere moral. A spus ca nu va mai candida si nu si-a mai tinut cuvantul. Nu e in regula”, a spus avocatul Gheorghe Piperea, la Antena 3.

Supravietuitori si rude ale celor decedati la Colectiv au contestat, saptamana trecuta, la Judecatoria Sectorului 4, hotararea luata de BEC de a-i permite lui Piedone sa participe la alegerile locale. Zece dintre aceste contestatii au fost respinse insa de judecatorie pe data de 17 aprilie.

Trei dintre supravietuitori, precum si cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, au atacat decizia cu apel, iar Tribunalul Bucuresti a admis marti doar actiunea depusa de Piperea, fiind astfel anulata candidatura lui Piedone.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: