Victorie surprinzatoare a ISIS. RUSII sunt incercuiti

externe

Statul Islamic (SI) a taiat marti o ruta strategica de aprovizionare intre orasele siriene Homs si Palmira, la cateva saptamani dupa ce armata a preluat controlul cetatii antice de la gruparea jihadista, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Agerpres.

Potrivit OSDO, SI a reusit sa taie ruta dintre Homs si Palmira in apropiere de aeroportul militar Tayfur, ca urmare a unui atac lansat pornind din estul orasului Homs.

Cele doua orase sunt controlate de catre regimul lui Bashar Al-Assad dupa ce trupele sale, sustinute de aviatia rusa, au preluat de la jihadisti controlul Palmirei, inscrisa de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii.

In opinia directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, taierea rutei face parte din cel mai important atac al SI de cand armata a preluat controlul Palmirei cu ajutorul rusilor pe 27 martie.

”Au avut loc lupte violente intre fortele regimului si Daesh” (acronimul arab al Statului Islamic), a afirmat Abdel Rahman, precizand ca jihadistii ”au incercuit Palmira din toate partile, cu exceptia celei din sud-vest”, si ca cea mai apropiata pozitie a SI se afla la 10 km de oras. In Palmira se afla cateva unitati militare ruse care ii sustin pe soldatii lui Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: