Victorie uriasa a USR la Timisoara. Tanarul Dominic Fritz l-a invins pe Nicolae Robu la o diferenta uriasa

politica

Candidatul USR la Primaria Timisoarei, Dominic Fritz, a castigat alegerile in fata primarului PNL, a anuntat Ziua de Vest.

UPDATE Dominic Fritz are 54% din voturi, in timp ce Robu a obtinut doar 34%. Robu si-a recunoscut infrangerea: „Am pierdut. Este vointa timisorenilor. Diferenta este mare. Comparand numarul de voturi, diferenta este surprinzator de mare, nu o pot spune in procente. Am considerat ca va fi un scor strans si am fost optimist pana in ultimul moment dar diferenta este mare ceea ce inseamna ca asteptarile timisorenilor sunt altele. Dezvoltarea in forta nu a dat satisfactie”.

Dupa numararea a 30% din voturilor exprimate in cele 207 sectii de vot din Timisoara, candidatul USR Dominic Fritz are 23 de procente peste primarul PNL Nicolae Robu, mentioneaza publicatia timisoareana.

Sute de tineri au iesit in cetrul Timisoarei pentru a sarbatori victoria.

Vestea a starnit ironii de prost-gust la Antena 3. „Timisorenii au avut-o candidat pe Voichita Lazureanu si l-au ales pe domnul Fritz, care nu avea loc de munca”, s-a plans o voce in studioul lui Mihai Gadea.

„Fritz, Fritz, Fritz!”, se auzea in acest timp vocea lui Mircea Badea.

Cine este Dominic Samuel Fritz

Dominic Samuel Fritz spune ca a venit in Romania in anul 2003, pe cand avea 19 ani. A avut intentia de a lucra, timp de un an, la o casa de copii din zona Freidorf din Timisoara.

„Tot ce stiam sa spun pe romaneste era ciao, ce mai faci? si te iubesc. Odata cu limba romana, am descoperit si Timisoara. Si m-am indragostit de acest oras, cuvant cu cuvant. Dupa un timp, am facut cunostinta si cu expresia ce sa faci? n-ai ce sa faci? si mi-am dat seama ca asta-i felul romanului de a-si spune oful. Un amestec intre frustrare si resemnare. (…) Timisoara ar putea deveni intr-adevar un laborator de idei pentru viitorul Europei si prin urmare pentru viitorul copiilor nostri. Putem fi fruncea, chiar si dincolo de granitele Romaniei. In loc sa ne mandrim ca suntem mica Viena, haideti sa aspiram la ziua in care alte orase vor spune ca ele sunt mica Timisoara. Timisoara trebuie sa ajunga in secolul 21, dar asta nu se poate cu o clasa politica blocata in secolul trecut. Timisoara are nevoie de aer proaspat”, povesteste Dominic Samuel Fritz intr-n film de promovare postat pe pagina sa de Facebok.

„Vreau sa devin primarul Timisoarei pentru ca imi pasa de acest oras. Impreuna vom reaprinde spiritul Timisoarei”, spune Dominic Samuel Fritz.

Devenit cunoscut in Timisoara in primul rand pentru implicarea in Timisoara Gospel Project, Dominic spune ca are o experienta de peste zece ani in cooperare internationala, diplomatie si administratie publica si ca a studiat stiinte politice si administrative in Germania, Franta si Anglia.

A studiat Stiintele Politice si Administrative la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franta) si la Universitatea din York (Anglia). “Lucrarea mea de licenta a fost despre politicile sociale din Romania. Lucrarea de masterat s-a axat pe capacitatea administratiei publice in tari iesite din razboi”, a explicat germanul pentru Adevarul.

Mai mult despre:

Comentarii: