Victorie zdrobitoare a lui Ludovic Orban in alegerile pentru presedintia PNL. Mesaj dur pentru liberalii care colaboreaza cu PSD

politica

Noul presedinte al PNL este Ludovic Orban, el fiind ales cu o majoritate zdrobitoare. El a obtinut 3249 de voturi dintr-un total de 4.600 de votanti, au informat surse din PNL citate de Antena 3.

Contracandidatul lui Orban, Cristian Busoi, a avut doar 881 voturi.

Orban le-a transmis sambata liberalilor ca nu trebuie sa existe niciun blat cu PSD. „Niciun blat cu PSD, sa fie clar. Cunosc bine acest partid, stiu foarte bine cine face blat cu PSD. Le spun de acum sa inceteze orice negociere de culise, sa inceteze orice joc pe sub masa, sa nu mai incerce sa vanda interesele PNL pentru functii sau pentru avantaje personale sau pentru afaceri facute cu PSD. Cine vrea sa lupte alaturi de noi il asteptam, cine nu vrea sa lupte o sa ramana mai in spate”, a spus Orban la Congresul PNL, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai declarat ca isi doreste ca Partidul National Liberal sa ajunga la guvernare, dar nu printr-un „nou USL sau prin contractari”.

„Imi doresc ca PNL sa ajunga la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau prin contractari pe care sa le facem cu oameni care niciodata nu vor aplica politicile noastre si pe care nu ne putem bizui niciodata. Imi doresc sa ajungem la putere prin votul oamenilor. Daca este sa sustinem ceva, sa sustinem anticipate, sa facem opozitie pe toate fronturile, la baioneta, lupta de la om la om cu cei care astazi isi bat joc de Romania”, a spus Orban, la Congresul PNL.

El a aratat ca isi doreste ca PNL sa devina cea mai importanta forta politica din Romania si le-a cerut liberalilor sa-l voteze, aratand ca este un om exigent, care isi va pune la dispozitia partidului toata inteligenta.

„Sa-mi dea Dumnezeu forta, energia, inspiratia, inteligenta, taria, caracterul ca sa pot sa raspund asteptarilor dumneavoastra, asteptarilor pe care le are partea civilizata, educata, cu sapte ani de acasa, cu bun simt care isi doreste o Romanie adevarata, puternica, o natiune care sa fie demna si respectata in lume. (…) Nu este altcineva in Romania, pe scena politica, care sa poata sa duca la capat aceasta misiune. Suntem singurii”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban candideaza la sefia PNL cu motiunea „PNL-Forta dreptei”.

Candidatura lui Orban la presedintia PNL a fost sustinuta la Congres prin discursurile rostite de Vlad Nistor, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Ilie Bolojan si Mircea Hava.

Nistor a sustinut ca Orban ar trebui sa devina presedinte al PNL datorita legaturii sale cu partidul, adaugand ca ii cunoaste pe 85% dintre liberali.

„A venit momentul sa-l alegem presedinte pe cel mai hashtag Rezist dintre noi, domnul Ludovic Orban”, a adaugat Dumitrescu.

Turcan a spus ca a optat pentru Ludovic Orban presedinte al PNL deoarece este liderul politic cu cea mai mare autoritate in partid.

„PNL are nevoie de un presedinte care sa ofere deopotriva autoritate maxima si reprezentativitate. Prin experienta pe care o are Ludovic Orban, relatia constanta cu baza partidului, (…) competitiile politice la care a participat alaturi de cei mai multi din aceasta sala consider ca este liderul politic cu cea mai mare autoritate in partid”, a detaliat presedintele interimar al liberalilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: