Victorii in tacere ale Ucrainei. Washingtonul anunta ca „a fost eliberat deja in jur de 50% din ceea ce fusese ocupat initial”

externe

Antony Blinken, dezumanizare, Israel, Hamas, atacuri

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat ca Ucraina a eliberat deja jumatate din teritoriul pe care Rusia il ocupase initial in timpul invaziei sale, insa Kievul va trebui sa duca o „lupta foarte grea” pentru a elibera si mai mult teritoriu, informeaza duminica Reuters.

„A fost eliberat deja in jur de 50% din ceea ce fusese ocupat initial” (de Rusia), a declarat Blinken intr-un interviu pentru CNN, citat de Agerpres.

„Acestea sunt inca zilele de la relativ inceputul contraofensivei. Este greu”, a spus Blinken. „Aceasta nu se va incheia in urmatoarea saptamana sau doua. Cred ca vom continua sa urmarim aceasta cateva luni”, a adaugat secretarul de stat american.

Sperantele ca Ucraina va putea alunga repede fortele Moscovei de pe teritoriul ucrainean in urma lansarii, in aceasta vara, a unei contraofensive se reduc in timp ce trupele Kievului lupta din rasputeri pentru a sparge pozitiile intarite ale Rusiei in sudul si in estul Ucrainei.

La sfarsitul lunii trecute, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca progresul impotriva fortelor ruse este „mai incet decat se dorea”, dar ca fortele Kievului nu sunt presate sa-si accelereze contraofensiva.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: