VIDEO. Bataie cu pumni la Cluj, la „Ce ne spune Biblia”. Victime au fost adepti ai AVORTULUI

news

Cativa tineri clujeni acuza ca au fost batuti, in urma cu cateva zile, la o conferinta religioasa pe tema avortului. Ei nu erau de acord cu teoriile expuse de un preot pe aceasta tema.

”In data de 18.03.2015, noi – un grup mixt si auto-organizat de aproximativ 10 persoane – am ajuns la conferinta ‘AVORTUL: Ce ne spune Biblia’ a pr. Stelian Tofana, eveniment public si gratuit derulat in incinta Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. D-l Tofana a mentionat de la inceput ca nu vor fi acceptate intrebari publice, dar putem scrie intrebari pe biletele.

La mai putin de 15 minute, Tofana a inceput sa lanseze primele afirmatii socante (printre care ‘de fiecare data cand intri in casa calci peste un mormant’ / ‘ai mainile patate de sangele copilului tau’, etc). In acel moment, grupul nostru, aflat in zona primului rand din partea dreapta, a inceput sa scandeze sloganele ‘Femeia are dreptul sa aleaga’, ‘Nu ostracizati femei suferinde’ si ‘Dogmele voastre – drepturile noastre'”, au povestit tinerii intr-o petitie postata pe internet.

Ei spun ca apoi, in scurt timp, au fost agresati de credinciosii care se opun avorturilor.

„Nu a durat mult si indivizii din jurul nostru (civili si oameni din organizare) au trecut la violenta, imbrancindu-ne, tragandu-ne cu forta sau carandu-ne pumni si picioare, dupa caz. In acel moment, unul din grupul nostru le-a cerut ajutorul jandarmilor, insa acestia nu au intervenit.

Urmatoarele momente au fost o invalmaseala violenta in timpul careia am fost bruscati, trasi si impinsi cu forta, claie peste gramada de catre indivizi, catre scaritele care duceau la jandarmi. Practic, in loc ca jandarmii sa intervina in altercatie, am fost pasati de batausi jandarmilor. Acestia ne-au aruncat violent, pe rand, in alta incapere din culise”, se mai arata in petitie.

Tinerii sustin ca au fost prezenti la manifestarea „Ce ne spune Biblia” pentru ca nu sunt „de acord cu prezenta unui discurs discriminator-religios precum cel al d-lui Tofana intr-un spatiu public, de stat, fie el in aer liber sau inchis”.

„O dezbatere pe marginea unui subiect precum avortul trebuie tratat foarte atent, de catre specialisti si in limita unui spatiu de discutie aservit Drepturilor Omului – iar nu unei persoane care isi fundamenteaza discursurile pe hermeneutica religioasa sau face apel la frica pentru a manipula publicul. Credem ca aprobarea unor astfel de prelegeri, (adesea puternic mediatizate prin panouri in spatiul public), intr-un stat laic si in prezent este absurda si nejustificata. Consideram ca deranjul cauzat de intreruperea unei conferinte ofensatoare despre avort este de o mie de ori preferabil derularii unei astfel de conferinte”, au justificat tinerii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: