„Bucatarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, anunta ca a trimis Parlamentului European un baros insangerat: „Declaram Parlamentul European dizolvat” – Video

externe

Proprietarul grupului „Wagner”, Evgheni Prigojin, cunoscut ca „bucatarul lui Putin”, a declarat miercuri ca a trimis Parlamentului European un baros insangerat, intr-o cutie de vioara, in contextul in care legislativul european vrea sa declare grupul militar privat drept organizatie terorista, scrie presa rusa, preluata de publicatia ucraineana glavcom.ua.

Firma Concord a lui Prigojin a declarat ca acesta a discutat despre anticipatul vot al Parlamentului UE cu comandantii Wagner si a decis sa raspunda cu ceea ce a descris ca fiind un „dosar de informare”.

Mai tarziu, miercuri, a aparut o inregistrare video care arata un asociat al lui Prigojin cu o cutie de vioara in care se afla un baros cu inscriptia „PMC Wagner” si pete de sange artificial pe coada.

 


„Nu stiu ce lege guverneaza Parlamentul European, dar, conform legislatiei noastre, incepand de astazi, declaram Parlamentul European dizolvat. Dar inainte ca aceasta procedura sa intre in vigoare, am primit instructiuni sa depun un dosar de informare la Parlamentul European”, a declarat Prigojin pentru presa rusa.

Reamintim ca propagandistii rusi au distribuit recent o inregistrare video cu executia cu barosul a lui Evgheni Nujin, un puscarias recrutat de grupul „Wagner” pentru a lupta in Ucraina. Acesta s-a predat insa, in septembrie, fortelor armate ale Ucrainei. Barbatul a sustinut ca s-a opus razboiului din Ucraina si s-a alaturat armatei ucrainene pentru a lupta impotriva Rusiei si a lui Putin.

Circumstantele in care Nujin a ajuns din nou pe mana mercenarilor rusi nu sunt clare. In prima instanta, Prigojin a laudat executia, pentru ca apoi sa afirme ca nu are nicio legatura cu aceasta crima.

In urma cu o zi, Parlamentul European a recunoscut Rusia ca stat sponsor al terorismului.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Comentarii: