Video – Coloana de dube ale Jandarmeriei se indreapta spre Bucuresti. Regimul Dragnea pregateste o noua represiune

news

O lunga coloana de dube ale Jandarmeriei a fost filmata, duminica dimineata, in timp ce se indreapta spre Bucuresti. Duminica seara este anuntat un amplu miting de protest in Piata Victoriei.

Coloana de dube a fost filmata pe autostrada A2.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu atrage atentia ca Regimul Dragnea pregateste o represiune similara cu cea din 10 august.

„Serviciul Grupari si Infractiuni Violente din Politia Capitalei nu a fost mobilizat nici de aceasta data, la fel ca in 10 august. SGIV se ocupa exact cu galeriile si alte grupuri cu experienta in lupta cu jandarmii. Iar pregatiti represiuni, nenorocitilor? Credeti ca nu veti plati? Credeti ca nu se stie si nu se vede ce faceti?”, a scris Dogioiu pe Facebook.

Se anunta un amplu miting de protest in Piata Victoriei. Mihai Sora, celebrul filosof in varsta de 102 ani, a anuntat inca de sambata ca va fi prezent in Piata Victoriei.

„Buna dimineata, oameni buni! Soare cu dinti la Bucuresti, minus patru grade, o lumina toscana, nicio adiere de vant. Ne vedem maine seara in Piata Victoriei: cata frunza, cata iarba, toate firicelele de praf din acest colt de tara”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

Protestul, intitulat „Abrogati si apoi plecati!”, va incepe la ora 18:00.

Organizatorii amintesc pe pagina de Facebook a evenimentului de postarea filosofului Mihai Sora de marti, potrivit careia „daca nici astazi nu vedeti si nu intelegeti, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii”.

„Oameni buni, daca nici astazi, dupa ordonanta de urgenta, nu vedeti – adica NU VEDETI! – spre ce ne indreptam, daca nici astazi nu intelegeti – NU INTELEGETI! – ce inseamna si incotro ne duce subordonarea magistratilor de catre politicieni, inseamna ca suntem pierduti, ca natie, pentru alte cateva decenii. Noapte buna, Romania!”, a scris Mihai Sora pe Facebook.

„Noi nu spunem noapte buna! Pentru ca noi vedem si stim cata dreptate are domnul Sora, in mesajul de mai sus. De aceea, noi ne vedem in Piata Victoriei. Ca sa-i OPRIM. Si ca sa putem spune, din nou, ‘Buna dimineata, Romania!’”, scriu organizatorii pe reteaua de socializare.

Manifestarea este organizata de comunitatile Coruptia Ucide, Geeks for Democracy, Initiativa Romania si Rezistenta.

Mai mult despre:

Comentarii: