externe

Video – Cum a avut loc implozia submersibilului Titan, explicatii detaliate: „Proprietatile fibrelor de carbon la mare adancime nu sunt atat de bine intelese”

O animatie 3D care ofera o explicatie detaliata a ceea ce s-a intamplat cu submersibilul Titan al companiei Oceangate a strans deja 7.6 milioane de vizualizari, potrivit Peta Pixel.

In urma cu 12 zile, contul de YouTube AiTelly a lansat un videoclip care reda o animatie 3D in 4K, in care da vina pe designul „experimental” al lui Titan.

Naratorul arata ca tehnologia existenta a submarinelor se bazeaza pe otel, titan si aluminiu, insa Titan era facut mai ales din fibra de carbon. „Proprietatile fibrelor de carbon la mare adancime nu sunt atat de bine intelese”, spune el. „Pot crapa si se pot rupe brusc.”

Cinci persoane si-au pierdut viata pe 18 iunie, inclusiv directorul executiv al companiei Oceangate, Stockton Rush, iar resturile au fost descoperite cinci zile mai tarziu aproape de epava Titanicului.

Rush s-a dovedit a fi o figura controversata. Un fotograf care a lucrat cu el spune ca a fost alarmat de atitudinea „usuratica” a directorului in privinta sigurantei.

Si nu a fost singurul ccare a avut o experienta tensionata cu Stockton Rush. Cameramanul Jaden Pan se afla pe drum spre Titanic impreuna cu Rush pentru a filma, cand s-a terminat bateria iar Rush a sugerat sa doarma pe submersibilul inghesuit.

Animatia despre moartea Titanului a fost creata cu software-ul open-source Blender.

TellyAi spune ca „explozia a fost cauzata de presiunea hidrostatica foarte mare a apei din jur”, adaugand ca s-a intamplat intr-o fractiune de milisecunda.

„Sumersibilul nici macar nu a ajuns la epava Titanicului, dar a suferit o implozie din cauza corpului slab din fibra de carbon”, spune naratorul.

Videoclipul arata cum a functionat Titanul, pornind de la nava-mama, Polar Prince, pe rampa de lansare si cat de incredibil de mic este. In mod uimitor, Titan a fost operat cu ajutorul unei telecomenzi pentru jocuri video, AiTelly numind-o „probabil cel mai simplu vehicul de scufundare la adancime pe care il veti vedea vreodata”.

Titan nu a ajuns pana la epava Titanicului, din cauza designului sau „slab” din fibra de carbon.

Resturile au fost recuperate de o drona subacvatica care a descoperit cinci parti langa epava Titanicului.

AiTelly spune ca doar doi oameni lucreaza pe canalul de YouTube si care fac animatiile de la zero.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

INTERVIU Remus Stefureac (INSCOP), despre sondajele care se bat cap in cap: „Tentativele de manipulare se intorc impotriva celor care le initiaza”

La mai putin de o luna pana la alegerile locale si europarlamentare din iunie, spectrul…

8 minute ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

49 de minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

2 ore ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

47 de minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

41 de minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

O oră ago