VIDEO declasificat: Armata SUA a testat ARME BIOLOGICE pe propria populatie

life

Din 1949 pana in 1969, guvernul Statelor Unite a facut cel putin 239 de teste pe civilii americani care nu banuiau nimic, pentru a simula atacuri cu arme biologice.

La acea vreme, autoritatile foloseau ceea ce credeau ca sunt niste „simulanti” inofensivi ai unor arme biologice reale, scrie Business Insider, citat de ziare.com.

Insa Leonard Cole, autorul volumului de investigatii „Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas”, care a facut cercetari in legatura cu testele respective, a declarat ca toate acele bacterii asa-zise nevatamatoare sunt toate in prezent „considerate patogene”, astfel ca pot provoca boli.

Un clip din 1952 declasificat recent de guvernul american arata cat de entuziasmat era Departamentul Apararii din SUA la acea vreme in legatura cu testele din avion asupra populatiei. Videoclipul de 15 minute ilustreaza capacitatile Statelor Unite de la acea vreme de a folosi arme biologice si modul in care testele desfasurate in zone populate au ajutat armata americana sa isi dezvolte strategiile.

Atacurile biologice sunt menite sa distruga proviziile de mancare si sa ii puna in imposibilitatea de a actiona atat pe militari, cat si „populatia umana care ii sustine direct”. Naratorul spune ca Fortele Navale ale Statelor Unite pot lansa un atac biologic sau chimic „oriunde in cele trei sferturi ale suprafetei Pamantului acoperite cu apa”, dar si pe distante de sute de kilometri pe uscat.

Unul dintre primele experimente majore a simulat un atac biologic asupra orasului San Francisco. Teste similare au fost desfasurate in Atlantic, de-a lungul coastei de sud-est, unde terenul de campie si vremea erau „favorabile” pentru imprastierea substantelor.

Clipul demonstreaza cat de eficient ar fi fost un atac biologic adevarat: particulele au acoperit peste 30.000 de kilometri patrati, potrivit naratorului. Guvernul american a folosit inclusiv submarine in timpul experimentelor.

De asemenea, videoclipul contine si metode de prevenire si tratare a infectarii, printre care haine de protectie, imunizare si spray-uri de curatare a substantelor chimice si biologice.

Informatiile sunt cunoscute inca din anii 1970, insa clipul a fost declasificat recent. Nu toate informatiile au fost facute publice, asa ca este de asteptat ca guvernul american sa declasifice in viitor si alte documente.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: