Video – Elicoptere de atac ale Ucrainei in actiune contra ocupantilor din Donbas. Aviatia militara a Ucrainei lupta cu toate fortele

externe

Mai multe elicoptere de atac ale Ucrainei au fost filmate, sambata, in actiune in Donbas, zona puternic atacata de fortele Rusiei.

Elicopterele, unele fiind filmate in timp ce lansau rachete, sunt de tip Mi-24.

Rusia vizeaza, in faza a doua a operatiuni sale militare in Ucraina, sa preia controlul deplin in Donbas si in sudul Ucrainei pentru a dispune de un coridor terestru spre Crimeea, a afirmat recent comandantul adjunct al Districtului militar central al Rusiei.

‘De la debutul fazei a doua a operatiunii speciale, faza care a inceput acum doua zile, unul din obiectivele armatei ruse este sa stabileasca un control total asupra Donbasului si a sudului Ucrainei’, a declarat generalul Rustam Minnekaiev pe 25 aprilie.

‘Aceasta va permite asigurarea unui coridor terestru spre Crimeea, precum si sa se puna presiune asupra infrastructurilor vitale ale economiei ucrainene, porturilor de la Marea Neagra pe unde se fac livrarile de produse agricole, metalurgice’, a adaugat el, cu prilejul unei reuniuni cu sefi de intreprinderi ai complexului militaro-industrial la Ekaterinburg.

Conform generalului Minnekaiev, controlul sudului Ucrainei va permite de asemenea sa se vina in sprijinul separatistilor prorusi din Transnistria.

‘Controlul sudului Ucrainei inseamna totodata un culoar spre Transnistria, unde observam de asemenea cazuri de oprimare a populatiei rusofone’, a spus el.

Kremlinul isi prezinta ofensiva lansata in Ucraina la 24 februarie ca o operatiune pentru a proteja populatiile rusofone si sustine ca nu vrea sa ocupe Ucraina, dand asigurari ca misiunea vizeaza de fapt ‘eliberarea’ Donbasului impreuna cu aliatii sa separatisti din aceasta regiune.

‘Vom lupta cu toata lumea, in acest moment, asa cum in Marele Razboi Patriotic (numele dat de Rusia celui de-al Doilea Razboi Mondial, n.red.), toata Europa, toata planeta era atunci impotriva noastra. Este acelasi lucru acum, ei nu au iubit niciodata Rusia’, a mai declarat generalul Minnekaiev.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: