news

Haos la Aeroportul din Iasi. Preluarea operatiunilor de pe aeroportul din Chisinau si introducerea de noi rute au aglomerat pana la refuz aerogara

Blocajul aparut in ultimele zile la Aeroportul din Iasi are mai multe cauze. In primul rand drumul de acces este subdimensionat fata de afluxul actual de calatori – sunt frecvente situatiile in care in timp de o ora de pe aeroport decoleaza noua avioane iar pasagerii renunta la transportul cu autoturisme si pleaca pe jos pana la aerogara pentru ca circulatia se blocheaza, scrie Ziarul de Iasi.

De luni, compania Ryanair a mai introdus inca patru rute saptamanal, iar Wizz Air a crescut frecventa zborurilor tot din aceasta saptamana, dupa ce a renuntat la operatiunile de pe Aeroportul din Chisinau.

La toate aceste probleme se adauga lucrarile de constructie a unui nou terminal si a unei parcari, motiv pentru care exista cateva zone cu restrictii de circulatie, ceea ce ingreuneaza si mai mult accesul.

In aceste conditii, conducerea Aeroportului Iasi solicita pasagerilor sa vina cu doua, trei ore inaintea zborului si sa foloseasca transportul in comun, pentru a fluidiza cat de cat circulatia.

„Trecerea la orarul de vara a insemnat dublarea unor frecvente si introducerea unor noi zboruri. Facem eforturi sa amelioram situatia, dar prea multe masuri nu putem adopta, pana la urma drumul are o singura banda de circulatie pe sens. Vom apela la Politia Locala, vom elibera parcarea de scurta durata si analizam si alte solutii. Ce trebuie transmis este ca pasagerii sa vina cu 2-3 ore inainte de cursa. Cele mai multe decolari le avem in intervale precum 6-8 dimineata, si la amiaza, intre 12.30 – 15.00, iar cele mai multe frecvente sunt in zilele de weekend, dar si in timpul saptamanii, un exemplu ar fi ziua de joi”, ne-a declarant directorul Aeroportului Iasi, Romeo Vatra.

Anul acesta, se asteapta ca aeroportul sa atinga pragul de 2 milioane de pasageri.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Liderii PSD i-au cerut luni lui Firea sa candideze la Primaria Capitalei, in locul lui Cirstoiu: „PSD-istii nu-l mai vor neam pe Cirstoiu”

Liderii PSD i-au cerut luni Gabrielei Firea si lui Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, sa…

2 ore ago

Cine sunt primarii care au atras companii de top in orasele din Romania (P)

Timisoara si Brasov, doua orase conduse de primari USR, au atras in ultimii ani companii…

2 minute ago

Ciuca: „In acest moment s-a mentinut decizia ca doctorul Cirstoiu sa fie candidatul coalitiei. Nu il putem sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat marti ca in acest moment, la nivelul coalitiei s-a…

26 de minute ago

Politia din Bruxelles a intrat peste reuniunea extremistilor de dreapta la care urma sa vina si Viktor Orban. Conferinta a fost anulata

Politia din Bruxelles a luat marti masuri pentru a opri o reuniune a elitei nationalistilor…

30 de minute ago

Ciolacu zboara in Qatar cu avion inchiriat: „Costul acestei calatorii este de aproximativ 100.000 de euro”

Premierul Marcel Ciolacu pleaca marti in Qatar cu un Boeing 737 inchiriat de la TAROM,…

4 ore ago