Categories: politica

(Video) Iohannis a oferit faza zilei la negocierile pe Brexit – gestul presedintelui roman care i-a suparat pe britanici

Gestul presedintelui Klaus Iohannis de a muta in lateral drapelul Marii Britanii in timpul declaratiilor de presa de sambata, de la Bruxelles, a provocat un adevarat val de indignare in randul internautilor britanici dupa ce publicatia Sunday Express a prezentat inregistrarea video a acestui moment.

Iohannis apare intr-un scurt videoclip mutand putin in lateral drapelul Marii Britanii, in timp ce acorda declaratii de presa la Bruxelles, scrie News.ro.

Internautii britanici au calificat actiunea drept ”meschina”, in vreme ce altii au glumit ca videoclipul sumarizeaza perfect ce inseamna Brexitul.

Drapelul britanic statea in mod ironic chiar langa cel european, fiind vizibil in timpul declaratiilor de presa pe care le-au dat liderii europeni imediat dupa aprobarea principiilor directoare pentru Brexit.

Sunday Express scrie ca nu se cunosc circumstantele care l-au determinat pe presedintele roman sa mute drapelul britanic.

”Presedintele roman care a mutat drapelul britanic la o conferinta de presa a Uniunii Europene sumarizeaza perfect realitatea Brexitului”, a scris un internaut britanic pe Twitter.

Ulterior, Iohannis a declarat ca cea mai urgenta problema a negocierilor este soarta cetatenilor europeni, in special a romanilor care locuiesc in Marea Britanie.

In comentarii, internautii britanici au glumit ca premierul ar trebui sa mute drapelul roman la urmatoarea conferinta europeana, dar doar daca isi da seama cum arata.

Altii au comentat ca o asemenea actiune meschina si aroganta din partea presedintelui roman demostreaza de ce britanicii au votat pentru Brexit.

Un internaut britanic a glumit ca presedintele roman incerca sa fure drapelul britanic, iar altii au lasat comentarii rasiste si xenofobe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

8 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

10 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

10 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

10 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

10 ore ago