Video: Manifestanti evacuati de politie cu autobuzul, de teama unor preoti furiosi

news

Un mars de protest organizat duminica la Chisinau de catre membri ai comunitatii lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor si transsexualilor (LGBT) moldoveni a fost oprit dupa ce a parcurs doar cateva sute de metri, in contextul in care politia a vrut sa evite astfel o confruntare cu participanti la o contramanifestatie a ”preotilor si credinciosilor ortodocsi”, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Numerosi participanti la marsul LGBT, care purtau tricourii albe cu mottoul campaniei ”Fara frica” au fost evacuati cu autobzul de catre politisti dupa ce contramanifestanti au aruncat cu oua si cu apa in ei, scrie News.ro.

Contramanifestatii le-au blocat drumul participantilor la mars si s-au prezentat drept ”preoti si credinciosi ortodocsi”

Marsul a fost convocat in semn de protest fata de ceea ce membrii comunitatii LGBT denunta drept o legislatie ”antigay” in Republica Moldova.

Separat, presedintele prorus moldovean Igor Dodon, care a criticat comunitatea LGBT si marsul de duminica, pe care l-a catalogat contrar ”valorilor (moldovenesti) traditionale”, a participat la alta contramanifestatie, in centrul capitalei, intitulata ”Festivalul familiei traditionale”.

Dodon a fost insotit de catre copii sai si s-a fotografiat cu alti copii si parinti.

Zece ambasadori in Republica Moldova si-au exprimat speranta, intr-un comunicat comun, miercuri, pe 17 mai, de Ziua Internationala impotriva homofobiei, transfobiei si bifobiei, ca marsul LGBT se va desfasura fara incidente.

Declaratia a fost semnata de catre ambasadorii Statelor Unite, Marii Britanie, Germaniei, Frantei, Italiei, Olandei, Suediei, Elvetiei, Lituaniei si Estoniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: