externe

Video – Momentul in care o drona kamikaze ucraineana loveste o statie electrica din Rusia. Zero victime omenesti

Momentul in care o drona ucraineana a lovit o statie electrica din Trubchevsk, regiunea Briansk, a fost surprins de camerele de luat vederi. Potrivit rapoartelor preliminare, nu exista victime.

In imagini a fost surrpins momentul in care drona kamikaze loveste instalatia energetica a orasului. Distanta de la granita cu Ucraina pana la Briansk este de aproximativ 130 de kilometri.

Ucraina va primi armele si munitiile necesare pe parcursul fiecarei luni din anul 2023 pentru a putea lupta impotriva invaziei ruse, a dat asigurari miercuri ministrul apararii ucrainean, Oleksii Reznikov, transmite EFE.

In cadrul unui program special difuzat de posturile de televiziune ucrainene si preluat de agentia Interfax-Ucraina, inaltul oficial de la Kiev a subliniat ca tara a semnat numeroase contracte cu alte natiuni pentru a dispune de arme in lunile urmatoare.

„Industria militara americana este deja in functiune. Cu alte cuvinte, una dintre temele-cheie ale fiecarei intalniri din cadrul ‘formatului Ramstein’ (cum sunt numite intalnirile Grupului de Aparare al Ucrainei cu alte natiuni) este implementarea capacitatilor tarilor care sprijina Ucraina in acest razboi”, a precizat ministrul ucrainean.

In acest moment, „au fost deja plasate comenzi, si nu doar in SUA, ci si in Germania, Franta, Slovacia, Cehia, Romania si alte tari”, a subliniat el.

”Si voi discuta deschis, fara sa dezvalui mari secrete, am multe contracte semnate pentru a ne furniza armele necesare si munitia corespunzatoare. Si stiu sigur, ministrii apararii sau secretarii apararii din diverse tari imi confirma ca si ei au semnat contracte similare”, a spus el.

Agentia ucraineana a reamintit ca ministrul apararii din SUA, Lloyd Austin, a informat inca din noiembrie ca cel putin sase tari au anuntat mai mult ajutor militar pentru Ucraina la a saptea reuniune a asa-numitului format Ramstein.

De altfel, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski se deplaseaza miercuri in Statele Unite, in prima sa vizita in afara tarii de cand a inceput invazia rusa, la 24 februarie, pentru a obtine mai mult ajutor pentru apararea Ucrainei.

In timpul vizitei, este preconizat ca presedintele american Joe Biden sa anunte trimiterea unui nou pachet de ajutor militar in valoare de 2 miliarde de dolari catre Ucraina, care va include o baterie de rachete Patriot, un sistem de aparare antiracheta extrem de eficient pe care Kievul il solicita Washingtonului de ceva timp.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

7 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

11 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

11 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

11 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

12 ore ago