Video, parada inspaimantatoare la Phenian. Acestea sunt rachetele cu care Kim Jong Un spune ca poate lovi teritoriul Statelor Unite

externe

Coreea de Nord a amenintat sambata Statele Unite, cu ocazia unei sarbatori nationale, ca este pregatita sa riposteze cu „atacuri nucleare” la orice eventuala agresiune americana, in contextul avertismentelor lansate de Administratia Donald Trump.

Avertismentul regimului Kim Jong-Un intervine in contextul in care Coreea de Nord marcheaza sambata implinirea a 105 ani de la nasterea fondatorului natiunii, Kim Il-Sung, precizeaza Mediafax.

O parada de amploare se desfasoara sambata la Phenian si exista speculatii ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, ar putea ordona efectuarea unui nou test atomic militar. Donald Trump, presedintele SUA, a avertizat ca ar putea lansa un atac preventiv impotriva Coreei de Nord si a trimis in zona un portavion si flota de escorta. Un atac american ar atrage risposte ale Coreei de Nord cel putin asupra Coreei de Sud si Japoniei.

Printre piesele de armament prezentate la parada de la Phenian se numara noi rachete balistice intercontinentale.

racheta racheta 2

„Suntem pregatiti sa ripostam cu un razboi total”, a declarat, potrivit BBC, Choe Ryong-Hae, considerat adjunctul liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

„Suntem pregatiti sa ripostam cu atacuri nucleare la orice atac nuclear”, a avertizat el.

Potrivit expertilor, Coreea de Nord are rachete balistice intercontinentale si a efectuat o serie de teste nucleare militare. Phenian sa laude ca rachetele pot atinge Statele Unite in 24 de ore. Insa este putin probabil ca regimul stalinist de la Phenian sa fi reusit fabricarea unui focos atomic care sa poata fi montat intr-o racheta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: