Categories: externerecomandate

Video – Taranii din Ucraina au capturat si un lansator de rachete GRAD. Tractorul ucrainean, spaima armatei Rusiei

O noua inregistrare video cu un tractor ucrainean care trage dupa el un autovehicul militar al Rusiei devine virala pe retelele de socializare. De data aceasta, fermierii ucraineni au capturat un lansator de rachete GRAD.

„Fermierii ucraineni se inarmeaza acum cu lansatoare multiple de rachete (MRL) rusesti de 122 mm BM-21 Grad”, se anunta pe un cont de Twitter din Ucraina. Cel care a filmat tractorul canta amuzat.

Asa arata lansatorul de rachete GRAD capturat:

Rusia a cerut ajutor economic si militar Chinei pentru a continua razboiul in Ucraina si a ocoli sanctiunile occidentale, a informat duminica cotidianul american New York Times (NYT), intr-un moment in care Washingtonul a avertizat Beijingul sa nu acorde asistenta Moscovei, noteaza AFP.

Potrivit publicatiei americane, care citeaza responsabili sub protectia anonimatului, Rusia a cerut Chinei sa ii furnizeze echipament militar pentru razboi si ajutor economic in efortul de a depasi sanctiunile internationale. Acesti responsabili nu au precizat natura exacta a ajutorului solicitat, nici daca China a raspuns.

„Nu am auzit niciodata vorbindu-se despre asta”, a reactionat un purtator de cuvant al Ambasadei Chinei la Washington pentru mai multe media.

Aceste informatii de presa au fost difuzate in timp ce consilierul pentru securitate nationala al presedintelui american, Jake Sullivan, urmeaza sa se intalneasca luni la Roma cu Yang Jiechi, cel mai inalt responsabil al Partidului Comunist din China pentru diplomatie.

Cei doi responsabili si echipele lor vor „discuta despre eforturile in curs vizand sa gestioneze competitia dintre cele doua tari si vor discuta despre impactul razboiului Rusiei impotriva Ucrainei asupra securitatii regionale si globale”, a indicat Emily Horne, purtatoarea de cuvant a Consiliului National de Securitate al Casei Albe, intr-un comunicat.

„Supraveghem indeaproape masura in care China furnizeaza, intr-un fel sau altul, asistenta materiala sau economica Rusiei”, a declarat Jake Sullivan duminica la CNN, adaugand ca „este un subiect de preocupare pentru noi”.

„Am facut cunoscut Beijingului ca nu vom ramane pasivi si nu vom lasa nicio tara sa compenseze pierderile Rusiei cauzate de sanctiunile economice”, impuse de la inceputul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, a insistat el.

„Absolut, vor fi consecinte in cazul unor actiuni importante vizand sa ocoleasca sanctiunile”, a avertizat Jake Sullivan.

De la inceputul invaziei de la 24 februarie, regimul comunist chinez, acordand prioritate prieteniei cu Moscova, s-a abtinut sa il indemne pe presedintele rus Vladimir Putin sa-si retraga trupele din Ucraina.

Daca va ajuta Rusia, „China s-ar expune la sanctiuni substantiale si ar deveni un paria. Refuzul ar mentine deschisa posibilitatea cooperarii” cu Occidentul, a estimat pe Twitter diplomatul american Richard Haass, presedintele think-tankului Council on Foreign Relations.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

29 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago