externe

(Video) Trump a dansat pe scena dupa ce a vorbit de cel mai sangeros atac dintr-o scoala din istoria Texasului: „Trebuie inarmati cetatenii”

Fostul presedinte republican Donald Trump a indemnat, la Conventia National Rifle Association (NRA), cea mai puternica organizatie americana de lobby pentru armele de foc, la ”inarmarea cetatenilor” pentru a lupta impotriva ”raului din societatea noatra”, aflat, in opinia sa, la originea atacului armat de marti in Scoala Primara Robb din Uvalde, soldat cu moartea a 19 elevi si a doi profesori.

Conventia s-a desfasurat in Houston, Texas, acelasi stat in care s-a produs, in urma cu cateva zile, si cel mai sangeros atac dintr-o scoala din istoria acestui stat.

”Existenta raului in societatea noatra nu este un motiv de a dezarma cetateni care respecta legea”, a declarat vineri fostul sef al statului.

”Existenta raului este motivul pentru care trebuie inarmati cetatenii care respecta legea”, a subliniat el.

„Stiti cine poate opri un om rau cu o arma? Un om bun cu o arma!”, a mai spus Trump, in aplauzele multimii.

El a citat numele victimelor, in sunete de clopotel, in discursul sau, la finalul caruia a dansat pe scena, starnind un val de furie si critici.

Donald Trump i-a acuzat pe succesorul sau democrat Joe Biden si Partidul Democrat de exploarea politica a ”lacrimilor familiilor” indoliate, intr-o incercare de a impune o adoptare a unor legi privind armele de foc, potrivit News.ro

Conservatorii se opun unor indemnuri de limitare a numarului armelor de foc argumentand ca este mai bine sa fie tratate problemele de sanatate mentala din Statele Unite, un punct asupra caruia Donald Trump a insistat vineri.

Atacatorul era un ”lunatic scapat de sub control”, a apreciat fostul locatar al Casei Albe.

”El va arde in iad”, a adaugat Trump.

Fostul magnat in domeniul imobiliar a indemnat la o consolidare a securitatii in scolile americane.

El a sugerat sa se instaleze ”garduri robuste” si detectoare de metale in fata institutiilor de invatamant si cadrele didactice sa fie inarmate.

Senatorul republican din Texas Ted Cruz declara, anterior, la aceeasi Conventie NRA, ca o confiscare sau o interzcere a armelor de foc in Statele Unite n-ar face decat sa conduca la o crestere a infractionaltatii.

”Mult mai multe mame celibatare vor fi agresate, violate si asasinate la metrou”, a apreciat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dorel Visan, prezent la Moscova dupa ce l-a laudat pe Putin: „Trebuie o noua dictatura, asa ca a domnului Putin”

Actorul Dorel Visan se afla in aceste zile la Moscova, in calitate de invitat la…

37 de minute ago

Nici Ciuca, nici Ciolacu nu au urmarit explicatiile lui Cirstoiu. Seful PSD: „Am inteles, a fost la o clinica, lucrurile acestea le vom lamuri in cadrul coalitiei”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut sambata ca nu a auzit explicatiile lui Catalin Cirstoiu…

11 minute ago

Ciolacu a decretat: „Adevarul a iesit la iveala, Gabriela Firea nu a avut nicio treaba cu azilele groazei. A fost un scandal clocit”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sambata, ca Gabriela Firea "n-a avut nicio treaba cu azilele…

O oră ago

Doliu pentru radioul romanesc. A murit crainicul sportiv Octavian Vintila

Crainicul si comentatorul sportiv Octavian Vintila s-a stins din viata, la varsta de 86 de…

O oră ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

4 ore ago