Video – Zeci de rusi, femei si copii, ii aplauda si saluta pe soldatii trimisi la razboi in Ucraina. Imagini filmate la 150 km de granita cu Ucraina

externe

Imagini revoltatoare din Rusia. Zeci de localnici din Kursk aplauda si saluta o coloana de blindate ale Rusiei care se indreapta spre Ucraina, sa contribuie la invazie.

Kursk se afla la aproximativ 150 de kilometri de granita cu Ucraina. Iata imaginile in care femei, copii, oameni in varsta ii saluta pe soldatii rusi trimis la razboi.

Regiunea separatista prorusa Donetk din estul Ucrainei isi va intensifica lupta impotriva fortelor ucrainene, a declarat liderul acestei regiuni, citat luni de agentia de presa rusa RIA Novosti, preluata de Reuters.

„Acum, operatiunea va fi intensificata”, a afirmat Denis Pusilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donetk, potrivit RIA Novosti. „Cu cat amanam mai mult, cu atat mai mult populatia civila sufera pur si simplu, fiind tinuta ostatica in aceasta situatie. Am identificat zone unde anumiti pasi trebuie sa fie accelerati”, a spus el.

La 21 februarie, Rusia a recunoscut independenta republicilor separatiste Donetk si Lugansk, iar trei zile mai tarziu a lansat ceea ce ea numeste o „operatiune militara speciala” in Ucraina, care a dus la stramutarea a peste patru milioane de ucraineni in afara tarii, refugiati in tarile vecine si in unele state occidentale.

Principalele eforturi militare ruse se concentreaza de acum pe pregatirea unei ofensive pentru a stabili un control total asupra teritoriilor regiunilor Lugansk si Donetk, in estul Ucrainei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: