Viitorul prim-ministru? Chirieac sustine cu pasiune un politician din Teleorman pentru postul de premier: „Iohannis nu poate refuza”

politica

Analistul politic Bogdan Chirieac, ale carui legaturi stranse cu conducerea PSD sunt de notorietate, sustine ca presedintele Iohannis nu are niciun motiv sa refuze eventuala nominalizare a Vioricai Dancila pentru postul de premier al Romaniei.

”Romania are nevoie de o femeie prim-ministru, din toate punctele de vedere si vizavi de relationarea interna, si vizavi de relationarea externa. O femeie prim-ministru ar fi un ajutor nesperat in plan european pentru Romania. Eu cred ca premierul nominalizat va fi doamna Viorica Dancila. Nu am dialog cu dl Dragnea, dar la analiza, efectiv, doamna Dancila se califica, in opinia mea, prin relatia cu domnul Dragnea, se cunosc de multa vreme, politic, au crescut impreuna.

Din punctul de vedere al presedintelui Iohannis, nu vad cum o poti refuza pe Viorica Dancila, dansa a facut studiile de inginer, e calificata, nu e profesoara de latina si apoi, CV-ul domniei sale este impecabil, europarlamentar doua mandate, obisnuita cu aerul de la Bruxelles, cu sistemul de relatii si interese care guverneaza Bruxelles-ul, aleasa. Din acest punct de vedere, mi se pare imposibil pentru presedintele Klaus Iohannis sa o respinga pe doamna Dancila. Este o necesitate acest lucru. Romania trebuie sa treaca la stadiul urmator, o femeie prim-ministru e necesar la un moment dat in dezvoltarea unei natiuni”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Viorica Dancila provine din Teleorman, fiind o foarte veche cunostinta a lui Liviu Dragnea.

Chirieac nu mai este la fel de entuziamnat cand vine vorba de cealalta celebra politiciana din Teleorman, Carmen Dan. El spune despre aceasta ca nu are  are anvergura internationala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: