Viitorul secretar general al Guvernului, Toni Grebla, cere interventia „organelor de ordine” impotriva #Rezist: „Asistam la o radicalizare a unor grupuri”

politica

Fostul judecator al CCR, Toni Grebla, a declarat, duminica, ca organele de ordine ar trebui sa ia masuri fata de protestatarii #rezist care au pus un video pe Facebook in care arata cum il urmaresc si apostrofeaza pe Valer Dorneanu, presedintele Curtii Constitutionale.

„Din pacate, asistam la o radicalizare a unor grupuri, din fericire minoritate, dar incurajarea unor asemenea atitudini, incurajarea polarizarii societatii pot crea pe termen mediu si lung probleme foarte serioase vietii politice, sociale, solidaritatii care este absolut necesara intr-o societate. Ar fi cazul ca organele de ordine sa ia asemenea masuri, dar este de asemenea responsabilitatea fortelor politice, a decidentilor politici sa descurajeze astfel de atitudini care nu fac decat sa creeze premizele unei stari de violenta, cu urmari imprevizibile”, a afirmat, duminica pentru Mediafax, fostul judecator al CCR, Toni Grebla.

Intrebat daca ar trebui sau ar fi justificat sa intreprinda actiuni presedintele CCR, Valer Dorneanu, impotriva protestatarilor care l-au huiduit, Toni Grebla a raspuns: „Domnul Dorneanu stie foarte bine ce trebuie facut. Nu-mi permit eu sa-i fac sugestii. Este sarcina tuturor celor care emit opinii in spatiul public de a se desolidariza de asemenea gesturi sau fapte si de a indemna la solidaritate, respect, respectarea si ascultarea opiniei altuia, insa in maniera absolut civilizata”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: