„Vikingul” care lupta in Ucraina contra trupelor Rusiei: „Lupt din dragoste pentru oameni”. Danezul „Furtuna” e deja celebru in tara sa ca activist pentru drepturile lupilor

externe

Printre voluntarii straini care lupta in Ucraina se afla si un danez in varsta de 35 de ani, Karl Balderson „Furtuna”. El lupta alaturi de Ivanov, belarusul mustacios care a devenit cunoscut pentru victoriile contra trupelor ruse.

„Sunt doar un danez obisnuit care a aparut putin in mass-media in ultimii ani pentru ca sunt un activist pentru lupi si un viking. In afara de asta, sunt un om obisnuit care a lucrat pe cont propriu timp de multi ani. Sunt un ascet”, a declarat Storm Karl Balderson pentru Berlingske.

El se autointituleaza un adevarat viking si a participat deja la lupte grele pentru eliberarea regiunii Kiev, scrie si Ukraine Today.

El si-a tatuat si un trident, simbol al Ucrainei.

„Vikingul s-a numarat printre luptatorii care au evacuat oameni si au ajutat la eliberarea oraselor capturate de armata rusa in regiunea Kiev. Cumva, o racheta ruseasca a lovit pozitia in care se afla Balderson, dar totul s-a rezolvat. Danezul glumeste pe seama unor astfel de cazuri periculoase spunand ca Valhalla a fost amanata”, se arata intr-o postare a Ukrainian Veterans Fund pe Facebook.

Balderson a spus ca si-a dat seama cat de importanta este prezenta sa in razboiul din Ucraina atunci cand a salvat un baietel din bombardamentele rusesti. Danezul a recunoscut ca atunci cu greu si-a putut retine lacrimile.

Storm spune ca a calatorit mii de kilometri pana intr-o tara a carei limba nu o cunoaste: „Lupt in Ucraina din dragoste pentru oameni. In acest razboi teribil, nu sunt un erou. Pentru mine, orice voluntar care lupta este erou”.

El s-a imprietenit cu Ivanov, un voluntar din Belarus care a devenit unul dintre cei mai cunoscuti luptatori din Ucraina.

Citeste si: Noua spaima a rusilor. Ivanov, belarusul mustacios care a facut ravagii langa Kiev: „De ce sa ne fie frica? Luptam pentru adevar. Suntem oameni liberi, asadar victoria e a noastra” – Video

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: