Viktor Orban, la un pas sa se scufunde cu bodyguardul in largul Croatiei. A fost salvat de un jurnalist local

externe

Un jurnalist local l-a salvat pe premierul ungar Viktor Orban in largul coastei croate, cand barca sa gonflabila a inceput sa piarda aer si era in pericol sa se scufunde, a relatat publicatia Slobodna Dalmacija, facand referire si la declaratii in care seful Guvernului de la Budapesta ii indemna pe maghiari sa aleaga Lacul Balaton in locul Marii Adriatice.

Incidentul a avut loc in weekend intr-un golf de pe insula Vis de pe coasta Dalmatiei.

„S-a stricat barca, asa ca l-am dus pe el, pe sotia lui si pe garda lui de corp la mal”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru ziarul Slobodna Dalmacija, citat de news.ro.

Vrkic, care a lucrat pentru Slobodna Dalmacija, s-a fotografiat alaturi de politicianul maghiar.

Orban era intr-o dispozitie buna in pofida incidentului si a mers la un restaurant cu fructe de mare, a continuat Vrkic.

Slobodna Dalmacija isi incepe relatarea amintind de o declaratie a lui Orban din luna iulie, in care indemna maghiarii sa opteze mai degraba pentru lacul ungar Balaton decat pentru Marea Adriatica, descurajandu-si astfel compatriotii sa isi petreaca vacantele pe coasta croata.

O alta declaratie invocata de publicatie este cea in care Orban sustinea ca Ungaria nu ar fi avut probleme cu embargoul privind importurile de petrol rusesc, daca marea nu i-ar fi fost luata.

”Cei care au mare si porturi au posibilitatea sa aduca rezervoare petroliere. Daca marea nu ne-ar fi fost luata, am avea si porturi”, a spus premierul ungar.

Mai mult despre: ,

Comentarii: