Viktor Orban: Liderii UE sunt gata sa discute despre trimiterea de trupe de mentinere a pacii in Ucraina, asa putem ajunge la al treilea razboi mondial

externe

Premierul ungar Viktor Orban a declarat ca liderii Uniunii Europene sunt aproape de a discuta problema trimiterii de forte de mentinere a pacii in Ucraina, scrie publicatia ungara Index, citata de Eurointegration.

Orban a precizat ca liderii occidentali vorbesc tot mai des despre posibilitatea de a trimite forte de mentinere a pacii. Premierul ungar nu a precizat cine anume poarta aceste negocieri si la ce nivel.

„Acum suntem aproape de faptul ca va deveni legitim pentru liderii europeni sa trimita pe front niste forte de mentinere a pacii. Daca acest lucru continua, putem ajunge la cel de-al treilea razboi mondial”, a declarat Orban.

El a mai afirmat ca si in urma cu un an, liderii UE dezbateau daca ar fi permisa trimiterea de arme in principiu, iar acum sunt trimise tot mai multe arme grele in Ucraina.

„Occidentul spune ca razboiul si Ucraina trebuie sustinute pentru ca este corect. Dar nu este asa. Este in joc problema razboiului mondial si a pacii mondiale”, a declarat Orban.

El a mai anuntat ca vineri, 31 martie, Parlamentul ungar va adopta o rezolutie prin care va cere incetarea focului.

„Nu ar trebui sa vorbim despre negocieri de pace, ci despre o incetare a focului. Daca exista o incetare a focului, atunci exista o sansa de a ne gandi la progresul negocierilor de pace. In primul rand, ar trebui sa existe o incetare a focului, astfel incat sa nu mai moara oameni, sa nu mai fie distruse alte orase, sa nu mai fie ucisi civili. Daca se intampla acest lucru, atunci ar putea exista un progres”, considera Orban.

Reamintim ca presedintele ungar Katalin Novak si-a declarat sprijinul pentru planul de pace pentru Ucraina, care nu prevede victoria Rusiei si, in acelasi timp, se bazeaza pe „obiective realiste”.

De remarcat ca si alti inalti oficiali ungari exprima o pozitie mai putin categorica in ceea ce priveste realizarea pacii in Ucraina.

Orban a declarat ca Ungaria nu intentioneaza sa rupa relatiile economice cu Rusia si „sfatuieste intreaga lume occidentala sa faca acelasi lucru”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: