externe

Viktor Orban, o noua sfidare la adresa UE si a Occidentului. Se vaccineaza cu Sinopharm, care-i produs de China

Guvernul ungar a decis joi extinderea pana pe 15 martie a carantinei partiale impuse pentru combaterea raspandirii coronavirusului, anuntand ca se asteapta la cresterea numarului de cazuri in urmatoarele doua saptamani, relateaza Reuters.

Anuntul a fost facut de Gergely Gulyas, seful cancelariei premierului Viktor Orban, acesta afirmand ca guvernul se asteapta ca urmatoarele doua saptamani sa fie „exceptional de dificile”.

Acesta a precizat insa ca autoritatile de la Budapesta se asteapta la accelerarea campaniei de vaccinare si a anuntat ca Viktor Orban se va vaccina cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm saptamana viitoare.

Orban anuntase miercuri ca Ungaria nu poate relaxa inca lockdown-ul partial intrucat un al treilea val de infectii a dus la cresterea numarului de noi cazuri si doar o parte mica a populatiei a fost vaccinata pana in prezent.

„Situatia nu este usoara dar avem vestea buna ca mult mai multe vaccinuri au sosit si ca numarul de persoane inoculate va creste”, a declarat Viktor Orban, adaugand ca „insa al treilea val ameninta Ungaria”.

Ungaria a devenit miercuri prima tara din Uniunea Europeana care a inceput sa isi vaccineze populatia cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm, autoritatile de la Budapesta aproband si administrarea vaccinului rusesc Sputnik V desi niciunul din acestea nu au fost autorizate de Agentia Europeana pentru Medicamente.

Printre restrictiile impuse in Ungaria incepand din luna noiembrie a anului trecut se numara carantina pe timp de noapte, inchiderea barurilor si restaurantelor si interzicerea adunarilor publice.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: viktor orban

Recent Posts

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

3 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

12 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

11 ore ago

Protest la Ierusalim: Colonistii israelieni cer inchiderea UNRWA

Zeci de colonisti israelieni si activisti de dreapta au protestat la Ierusalim, blocand din nou…

11 ore ago