Viktor Orban s-a ferit de DN1, a ajuns de la Bucuresti la Brasov la bordul unui Dasault Falcon 7X HUAF 629. El s-a indreptat apoi catre Baile Tusnad

news

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a preferat sa zboare pana la Brasov, de la Bucuresti, in drumul sau catre Baile Tusnad.

„Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a aterizat miercuri dupa-amiaza pe Aeroportul International Brasov-Ghimbav, la bordul unei aeronave Dasault Falcon 7X HUAF 629, apartinand Fortelor Aeriene Ungare”, s-a anuntat pe pagina de Facebook a Aeroportului Brasov.

Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, a avut o intalnire informala cu premierul Ungariei, Viktor Orban, in cadrul vizitei private pe care acesta o efectueaza in Romania, a anuntat Executivul miercuri. De la Bucuresti, Viktor Orban se va deplasa la Baile Tusnad, unde se va desfasura cea de-a 32-a editie a Universitatii de Vara, anunta MTI.

La intalnire au mai participat Hunor Kelemen, presedintele UDMR si fost vicepremier, si Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor si Dezvoltarii Infrastructurii, a scris Transtelex, care il citeaza pe Bertalan Havasi, seful de biroului presa al premierului Orban.

„Acesta este inceputul unei frumoase prietenii”, a scris Orban pe Facebook.

Potrivit Executivului, ”premierul Marcel Ciolacu a subliniat ca, in ansamblul relatiilor romano-ungare, partea romana isi doreste sa mentina o abordare deschisa, pozitiva, constructiva si concentrata pe proiecte concrete in beneficiul cetatenilor din cele doua state”.

Premierul Ciolacu „a salutat sustinerea manifestata de guvernul ungar pentru eforturile Romaniei de aderare la Spatiul Schengen si a exprimat speranta ca Ungaria va continua sa fie un aliat al tarii noastre in aceasta privinta”, arata comunicatul oficial.

”Cei doi premieri au discutat despre initierea unui proiect comun de infrastructura care sa aiba un impact economic semnificativ pentru ambele tari. De asemenea, premierul roman a subliniat necesitatea intensificarii investitiilor companiilor romanesti in Ungaria”, mai arata Guvernul.

De asemenea, ”in perspectiva preluarii Presedintiei Consiliului UE de catre Ungaria in primul semestru al anului viitor, a avut loc si un schimb de opinii pe tema prioritatilor la nivel european”.

”In cadrul intalnirii, premierul Ciolacu a evidentiat si importanta transmiterii de mesaje de sustinere a solidaritatii si unitatii la nivelul Uniunii Europene, a sprijinului UE si NATO pentru Ucraina in contextul agresiunii militare a Rusiei”, subliniaza comunicatul.

De la Bucuresti, Viktor Orban se va deplasa la Baile Tusnad, unde se va desfasura cea de-a 32-a editie a Universitatii de Vara, potrivit MTI.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: