Viktor Orban s-a oferit sa le construiasca si celor din Muntenegru un gard impotriva imigrantilor. Raspunsul sec al premierului Markovic

externe

Premierul ungar Viktor Orban a sugerat marti ca ar putea ajuta Muntenegru sa isi „apere” granitele impotriva cresterii numarului de imigranti si refugiati, relateaza site-ul publicatiei Balkan Insight, citat de Mediafax.

In cadrul primei vizite oficiale in Muntenegru, Viktor Orban a reiterat faptul ca ruta prin Balcani pentru imigranti si refugiati ar trebui sa ramana inchisa.

Muntenegru, Albania s Bosnia se confrunta cu o cresetere a numarului de imigranti care incearca sa ajunga in Croatia inca de la inceputul anului 2018.

Presa locala sugereaza ca majoritatea provin din Siria, Pakistan, Afganistan, Algeria, Libia, Maroc, Palestina si Irak.

In urma discutiilor cu premierul din Muntenegru, Dusko Markovic, Orban a afirmat ca „Europa inca face greseli serioase”.

„I-am spus premierului Markovic ca, daca au probleme serioase cu imigrantii, Ungaria este dispusa sa ajute Muntenegru sa isi apere frontierele. Nu doar Muntenegru, ci intreaga UE”, a afirmat Orban.

„UE are nevoie si de Muntenegru”, a declarat Orban, adaugand ca nu conteaza economia si perspectiva politica a unei tari, ci capabilitatea de a isi apara teritoriul si identitatea culturala.

Markovic i-a multumit lui Orban pentru gest, insa a mentionat ca „deocamdata nu este necesar”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: