Vilceanu isi contrazice colegii PSD de guvernare si il lauda pe Cristian Ghinea: „Ii apreciez munca, PNRR-ul romanesc este unul dintre cele mai bune”

politica

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Dan Vilceanu, afirma ca ar fi „ipocrit” daca ar spune ca predecesorul sau, Cristian Ghinea (USR), a fost un ministru slab, noul detinator al portofoliului aratand ca Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) al Romaniei este unul dintre cele mai bune. Vilceanu sustine insa ca, in ceea ce priveste absorbtia de fonduri europene prin alte programe, „lucrurile sunt de nota 7”.

„Nu as putea spune ca am gasit un minister neorganizat sau un minister mult mai organizat decat trebuia. Sa stiti ca nu am cuvinte critice la adresa domnului Ghinea, e un om caruia ii apreciez munca, cel putin in ceea ce inseamna PNRR, pentru ca este ministrul care a negociat cu Comisia acest PNRR care a fost un PNRR apreciat, sa stiti, la nivel european si asta este un lucru cunoscut public, faptul ca PNRR-ul romanesc este unul dintre cele mai bune, cel putin daca luam in considerare calificativele pe care le-am primit de la responsabilii europeni.

Asa ca daca as spune acum ca domnul Ghinea a fost un ministru slab nu as face decat sa fiu ipocrit si sa spun un lucru care poate fi usor demontat, cel putin in ceea ce inseamna PNRR”, a afirmat Dan Vilceanu, joi seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, citat de news.ro.

El a sustinut ca, in conditiile in care Cristian Ghinea s-a concentrat pe PNRR, la unele dintre celelalte programe operationale pe fonduri europene din actualul exercitiu financiar „lucrurile sunt de nota 7”.

„Am absorbit cam 54% din suma si cred ca media este undeva la 56-57 la nivel european”, a adaugat Vilceanu, referindu-se la gradul de absorbtie in cadrul altor programe operationale pe fonduri de la Uniunea Europeana.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: