externe

Vin noi incendii in Rusia? Zelenski: „Cetatenii Rusiei trebuie sa inteleaga clar ca teroarea nu ramane niciodata fara un raspuns”

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a avertizat pe rusi ca ucrainenii vor raspunde la „teroare”. ”Cetatenii Rusiei trebuie sa inteleaga clar ca teroarea nu ramane niciodata fara un raspuns”, a spus Zelenski, vineri seara.

”Sarcinile noastre sunt neschimbate. Eliberarea pamantului nostru. Siguranta poporului nostru. Restaurarea tarii noastre dupa atacurile rusesti. Acestea sunt elementele victoriei ucrainene, de care ne apropiem pas cu pas. Am auzit astazi rapoartele comandantilor la sedinta Statului Major. Vedem sanse de reusita pe front. Ne pregatim pentru diferite variante de actiuni ale statului terorist, vedem intentiile sale. Si vom raspunde”, a spus Zelenski.

El a mentionat ca a fost discutata si situatia din sectorul energetic, dar si ca a avut intalnirea anuala cu ambasadorii, fiind facute pregatiri pentru cresterea nivelului diplomatic in mai multe directii.

”Prima o reprezinta tarile in care influenta noastra este inca mai mica decat ce avem nevoie din punctul de vedere al securitatii nationale a Ucrainei si al intereselor poporului nostru”, a declarat el, referindu-se la tari din Africa si America Latina, Asia si Pacific.

Potrivit lui Zelenski, este vorba despre un ”potential economic urias”, dar si o oportunitate diplomatica.

El a continuat referindu-se la cresterea cooperarii cu partenerii traditionali, ”asa incat anul viitor sa fie cu adevarat decisiv in acest razboi, iar Ucraina sa isi atinga obiectivele”.

Presedintele Ucrainei a aratat ca a existat si o parte ne-publica a discutiei cu ambasadorii, fiind discutate subiecte sensibile.

Zelenski a mentionat ca a discutat si cu premierul Tarilor de Jos, Mark Rutte, multumindu-i acestuia pentru noul pachet de ajutor in valoare de 2,5 miliarde de euro.

El a adaugat ca i-a felicitat pe cei care lucreaza la restaurarea sistemelor dupa atacurile rusesti.

”Cred ca noi toti ar trebui sa le multumim mai des celor care lucreaza pentru pastrarea bunastarii si a vietii normale. Fara legatura cu politicul. Poate nu intotdeauna vizibili pentru majoritatea oamenilor. Dar multumita acestor oameni, Ucraina traieste”, a spus Zelenski, dand exemplul celor care intrervin pentru restabilirea retelelor lovite de atacuri chiar inainte ca alerta aeriana sa se termine, celor care merg in zonele eliberate sau de pe linia frontului pentru a readuce viata la normal pentru localnici.

El a multumit partenerilor in lupta impotriva tiraniei.

”Si nu uitati cine lupta impotriva noastra. Cum perioada sarbatorilor se apropie, teroristii rusi ar putea deveni activi din nou. Ei dispretuiesc valorile crestine si orice valori, in general. De aceea, va rog tineti cont de alertele de atac aerian, ajutati-va unii pe altii si aveti grija unii de altii. (…) Cetatenii Rusiei trebuie sa inteleaga clar ca teroarea nu ramane niciodata fara un raspuns”, a conchis Zelenski, potrivit News.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

4 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

2 ore ago

5 ani de cand Zelenski e presedinte. Iohannis a vorbit cu el la telefon: „Discutie aprofundata”

Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica, marti, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, despre…

42 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

3 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

3 ore ago