Vin proteste masive, USR isi anunta prezenta la manifestatii: „Chiar nu se mai poate! Mergem, aparam Romania, democratia si statul de drept!”

politica

Senatorul USR Vlad Alexandrescu anunta ca membrii USR vor iesi in strada pentru a protesta fata de „instalarea dictaturii in Romania”. „Mergem, aparam Romania, democratia si statul de drept!”, afirma Alexandrescu.

„Chiar nu se mai poate! PSD si ALDE au intrecut orice limita.

Sambata voi fi in Piata Victoriei si va chem pe toti sa protestam impotriva instalarii dictaturii in Romania. In alte orase, vom face peste tot un lant al protestelor. Cu mic, cu mare. Membrii USR si toti cei care se simt responsabili de viitorul nostru si al copiilor nostri!

Mergem, aparam Romania, democratia si statul de drept!”, anunta senatorul USR Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Comisia Europeana „urmareste cu mare ingrijorare” noile modificari operate de Guvern prin ordonanta de urgenta in domeniul justitiei, care „par a fi in contradictie” cu recomandarile din Mecanismul de Cooperare si Verificare al Bruxelles-ului, a declarat, miercuri, Christian Wigant, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

​​„Comisia Europeana urmareste cu mare ingrijorare cele mai recente evolutii privind statul de drept in Romania. Atat continutul, cat si procedura ultimei modificari, prin ordonante de urgenta, fara consultari cu sistemul judiciar si partile interesate, par a fi in contradictie directa cu recomandarile Comisiei din cadrul Mecanismului de cooperare si verificare (MCV), aprobat de toate statele membre. Prin urmare, Comisia va solicita explicatii din partea guvernului roman cu privire la ultimele modificari.

Dati-mi sa va reamintesc ca raportul nostru din noiembrie indeamna Romania sa ‘implementeze un sistem solid si independent de numire a procurorilor de varf, pe baza unor criterii clare si transparente, pe baza sprijinului Comisiei de la Venetia’. De asemenea, solicita ‘revizuirea legilor justitiei, tinand pe deplin seama de recomandarile din cadrul MCV si emise de Comisia de la Venetia si GRECO’. Cele mai recente modificari o iau pe o alta cale.

Asa cum am mai spus, Romania trebuie sa puna urgent procesul de reforma pe cursul bun. Aceasta inseamna a merge inainte, nu inapoi si abtinerea de la orice masuri care inverseaza progresul realizat in ultimii ani”, arata Comisia Europeana.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: