Vin represaliile. Guvernul a inventat un acar Paun pentru a o scoate pe intarziata Dancila cu fata curata

news

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Aeroporturi Bucuresti pentru a verifica modul in care au fost respectate procedurile in cazul aterizarii aeronavei presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat reprezentantii ministerului pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, ministrul Lucian Sova a trimis Corpul de Control, in conditiile in care premierul a anuntat ca intalnirea de luni cu presedintele Comisiei Europene nu a avut loc din cauza faptului ca aeronava oficialului european a ajuns mai devreme decat era programata.

Dancila a anuntat marti ca cere SGG un raport cu privire la motivele pentru care luni a ratat intalnirea cu Juncker si detalii despre cum a actionat SPP

”Premierul Viorica Dancila a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amanuntit cu privire la modul in care Protocolul Guvernului a pregatit si organizat intrevederea stabilita pentru luni, 17 septembrie 2018, intre presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si prim-ministrul Romaniei, Viorica Dancila. Totodata, seful Executivului a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Sova, un raport cu privire la informatiile pe care conducerea Aeroportului Baneasa le-a avut la dispozitie si le-a transmis Guvernului, in legatura cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucuresti delegatia oficiala condusa de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

De asemenea, Executivul precizeaza ca, avand in vedere atributiile si obligatiile Serviciului de Protectie si Paza in ceea ce priveste coordonarea cu celelalte institutii asupra programului oficial al celor doi demnitari, ”se impune o analiza riguroasa si asupra modului in care a actionat aceasta institutie in pregatirea si desfasurarea intrevederii stabilite pentru luni intre cei doi oficiali”.

”Institutiile statului au obligatia si responsabilitatea sa se coordoneze in organizarea intalnirilor la nivel inalt, iar astfel de incidente sunt nepermise si sunt de natura sa afecteze imaginea Romaniei”, se mai arata in comunicatul de presa.

Discutiile vin in contextul in care luni seara cei doi oficiali nu s-au mai intalnit pe aeroport, desi era stabilita o scurta intrevedere.

Guvernul a explicat ulterior ca avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar si ca ofiterii SPP au preluat coloana de la scara avionului si au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru Mediafax ca Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecarii de pe aeroport si ca protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizarii aeronavei.

Mai mult despre: ,


Comentarii: